Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul Dezvoltarii aloca peste 200 milioane lei pentru construirea de locuinte prin ANL in 2008

Ministerul Dezvoltarii aloca peste 200 milioane lei pentru construirea de locuinte prin ANL in 2008
Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL) intentioneaza sa investeasca peste 200 milioane de lei anul acesta in cadrul programului de locuinte pentru tineri destinate inchirierii prin ANL, potrivit datelor remise de minister agentiei NewsIn.

Reprezentantii ministerului sustin ca in 2008 programul de locuinte pentru tineri destinate inchirierii prin ANL va beneficia de un buget de stat de 95 milioane lei, dar si de credite externe in valoare de 112,4 milioane lei.

Totodata, prin bugetul de stat se vor finanta atat programul de acordare a primelor de stat cu 23,962 milioane lei, precum si proiectul de realizare a Sistemului Informational specific domeniului imobiliar-edilitar si bancilor de date la nivel urban cu 5,5 milioane lei.

In anul 2008, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor va continua programele incepute in anii precedenti si va demara programe noi. "In categoria programelor noi se situeaza si programul privind asigurarea fondului de locuinte destinate chiriasilor evacuati, care are un buget de 20 de milioane de lei pentru anul 2008 si cel de construire a bazinelor de inot cu un buget de 65 milioane lei in anul 2008", a declarat ministrul Laszlo Borbely.

In plus, ministerul Dezvoltarii va aloca 25 milioane lei pentru proiectul de reabilitare termica a blocurilor de locuinte, 10 milioane pentru actiuni de reducere a riscului seismic al locuintelor si inca 18 milioane lei pentru constructia de locuinte sociale.

In bugetul de stat sunt prevazute si investitii de 3,2 milioane lei pentru reabilitarea blocurilor de locuinte situate in zonele defavorizate, dar si trei milioane de lei pentru sprijinirea construirii de locuinte proprietate personala.

Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a finalizat si receptionate in perioada ianuarie - noiembrie 2007 peste 1.600 de locuinte. Pentru 2007, ministerul a alocat peste 217 milioane lei pentru construirea de locuinte destinate tinerilor.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 824 ori