Marea Debarasare va fi reluata la sfarsitul saptamanii

Marti, 22 Iunie 2010, ora 00:44
1004 citiri
Marea Debarasare va fi reluata la sfarsitul saptamanii

Campania Marea Debarasare, initiata de Ministerul Mediului pentru colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice, va fi reluata in aceasta saptamana, vineri si sambata, a anuntat, luni, ministrul de resort, Laszlo Borbely, potrivit Newsin.

"Ministerul Mediului si Padurilor, impreuna cu asociatiile colective si reciclatorii, vor desfasura cea de-a doua editie din acest an a campaniei Marea Debarasare.

Pentru ca Marea Debarasare a a vut succes pe traseele rurale din cele sapte judete in campania din martie, aceasta editie se va desfasura in 16 judete, pe 72 de trasee, fiind implicate opt organizatii colective", a precizat Borbely.

In prima editie din acest an a campaniei Marea Debarasare, desfasurata in perioada 26-27 martie, au fost colectate 493 tone de deseuri de echipamente electrice si electronice. Din aceasta cantitate, 81,5 tone au fost colectate in zonele rurale.

In 2007, prin campania Marea Debarasare s-au colectat 556 tone de deseuri din aceeasi categorie. In 2008, au fost organizate patru editii ale campaniei , fiind colectate, in total, 1.970 de tone, iar in 2009, in 10 editii, au fost stranse 1.440 de tone. 

#marea, #debarasare, #laszlo borbely, #deseuri , #stiri Laszlo Borbely