Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul va subventiona locuintele pentru tineri

Guvernul va subventiona locuintele pentru tineri
Ministerul Transporturilor Constructiilor si Turismului (MTCT) doreste sa introduca in acest an o subventie la constructia de locuinte, pentru anumite categorii de beneficiari, in special tineri, a declarat intr-o conferinta de presa Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului."Lucram la un proiect de lege, impreuna cu Ministerul Finantelor Publice, pentru o subventie de pana la 20% la prima locuinta construita de catre anumite categorii de cetateni, in general tineri, care trebuie ajutati", a spus Borbely.
El a precizat ca acordarea subventiilor va fi realizata in functie de posibilitatile bugetare. Primele ajutoare financiare din partea statului ar putea fi alocate in acest an, in urma unei rectificari bugetare.

In anii anteriori, programele Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL) au beneficiat de o subventie de 20%, eliminata in 2005. "Noua subventie nu vizeaza doar proiectele ANL, ci beneficiarii care, indiferent de modalitatea de constructie a locuintei, au nevoie de sprijin", a mai spus Borbely.


BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!


Abonati-va la newsletter!


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 790 ori