Guvernul sprijina financiar proiectele Moldovei

Joi, 18 Martie 2010, ora 09:31
1294 citiri
Guvernul sprijina financiar proiectele Moldovei

Executivul a aprobat, miercuri, la Iasi, Memorandumul pentru aprobarea promovarii unui hotarari de Guvern privind alocarea din Fondul pentru Mediu a sumelor necesare refacerii lucrarilor de gospodarire a apelor din bazinele hidrografice Prut si Siret, transmite corespondentul NewsIn.

Ministerul Mediului si Padurilor va elabora un proiect de hotarare pentru suplimentarea cu 80 de milioane de lei a proiectului, pentru bazinul hidrografic Prut-Siret fiind prevazute deja in bugetul autoritatii centrale pe 2010 aproximativ 150 milioane lei, potrivit ministrului Laszlo Borbely.

Guvernul a mai aprobat, in sedinta de la Iasi, o serie de hotarari menite sa sprijine proiecte din regiunea Moldovei, cele mai multe fiind pentru transferuri unor terenuri si imobile din domeniul statului in domeniul autoritatilor locale.

Trei dintre hotararile adoptate de Guvern vizeaza proiectul de extindere si modernizare a Aeroportului International Iasi.

Astfel, au fost transferate in administrarea Consiliului Judetean Iasi un imobil si terenul aferent din comuna Holboca, care apartineau Serviciului Roman de Informatii, un imobil al Ministerului Administratiei si Internelor si un imobil administrat pana in prezent de Ministerul Mediului.

Executivul a aprobat si transferul unui imobil monument istoric, unde a functionat fosta fabrica de tigarete din Iasi, din administrarea Ministerului Finantelor Publice la Complexul Muzeal Moldova pentru organizarea unei sectii de arheologie in vederea mentinerii patrimoniului tehnic.

De asemenea, Agentia pentru Protectia Mediului a primit un spatiu mai mare pentru a-si desfasura activitatea, respectiv o cladire de peste 1.000 mp si cu un teren aferent de 2.000 mp.

Pentru continuarea investitiei la soseaua de centura a Iasiului, Guvernul a aprobat darea in administrarea Ministerului Transporturilor a unor sectoare de drum, in lungime de 14 kilometri, pentru incadrarea in drum national.

In urma sedintei de miercuri, Prefectura Iasi si-a completat echipa de conducere, Guvernul numindu-l pe Andrei Bogdan Saramet in functia de subprefect.

#guvern, #moldova, #proiecte , #stiri Laszlo Borbely