Fonduri nerambursabile de 23 mil. euro pentru laboratoarele scolare

Joi, 07 Iunie 2007, ora 14:09
906 citiri

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor va lansa o licitatie pentru dotarea laboratoarelor si atelierelor scolare din 150 de unitati de invatamant din sistemul profesional si tehnic, bugetul disponibil estimat, fiind de 23 milioane euro, a anuntat joi ministerul.

Programul ofera sprijin financiar nerambursabil pentru 150 de unitati de invatamant din sistemul profesional si tehnic din Romania, in vederea dotarii laboratoarelor si atelierelor acestor scoli, in cadrul programului "Phare 2005 - Coeziune Economica si Sociala", potrivit ministrului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely.

Bugetul disponibil estimat pentru aceasta licitatie este de 23 milioane euro, dintre care 17 milioane din fonduri Phare si 6 milioane euro co-finantare de la bugetul de stat. Sumele disponibile sunt diferite in cadrul regiunilor de dezvoltare precum si de la un lot la altul, fiind in functie de profilul scolilor, de planul de invatamant, precum si de necesitatile de instruire. Scolile beneficiare au fost nominalizate de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

"Obiectivul principal al licitatiei este furnizarea de bunuri cu sprijin financiar din Programul Phare 2005 al Comunitatii Europene si din cofinantare de la Guvernul Romaniei. Ministerul asteapta oferte de produse in conformitate cu specificatiile tehnice din dosarul de licitatie, in vederea evaluarii si selectarii furnizorilor de echipamente de baza pentru dotarea laboratoarelor si atelierelor scolare din 150 de unitati de invatamant din sistemul profesional si tehnic, din cele opt regiuni de dezvoltare", adauga ministrul Borbely, in comunicat.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)