Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fonduri europene nerambursabile pentru investitii de mediu

Fonduri europene nerambursabile pentru investitii de mediu
Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor /MDLPL/ a lansat licitatia pentru sprijinirea autoritatilor publice din Romania, din localitatile cu maxim 50.000 de locuitori, in vederea derularii unor investitii de mediu la nivel regional, valoarea totala a fondurilor destinate acestui program ridicandu-se la 26 milioane euro.

'Aceasta schema de investitii va oferi un sprijin financiar nerambursabil din fonduri Phare pentru dezvoltarea unor activitati de investitii la nivel regional in sectoare prioritare de mediu precum gestionarea deseurilor, gospodarirea apelor si apelor uzate si biodiversitate', a anuntat, marti, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely, intr-o conferinta de presa.

Bugetul disponibil pentru aceasta licitatie este de 26,67 milioane euro, din care 20 milioane euro din fonduri Phare, 6,67 milioane euro reprezentand co-finantarea de la bugetul de stat.

Valoarea finantarii nerambursabile pentru aceste proiecte va fi cuprinsa intre 300.000 euro si un milion de euro pentru fiecare proiect, iar contributia beneficiarilor de fonduri nerambursabile este de 10 la suta in numerar, din bugetul proiectului.

Suma disponibila pentru fiecare regiune din tara este de 3,334 milioane euro, din care 2,5 milioane euro din fonduri PHARE si 0,834 milioane euro din bugetul de stat.

Potrivit MDLPL, cererile de finantare vor fi depuse la sediul Agentiei pentru pentru Dezvoltare Regionala /ADR/ din regiunea unde proiectele urmeaza sa fie implementate, iar termenul limita este de 15 august 2007, ora 16,00.

Licitatiile vor avea loc la sediul ADR unde a fost depusa cererea de finantare.
Ghidul solicitantului este disponibil pentru consultare pe pagina de Internet a MDLPL si la sediul ADR.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1386 ori