Dan Nica: Autostrada Transilvania, finalizata cu 21 ani intarziere, din cauza fondurilor alocate

Sambata, 28 Octombrie 2006, ora 16:22
746 citiri

Finalizarea autostrazii Transilvania va intarzia cu 21 de ani si nu cu un an, cum a spus ministrul Laszlo Borbely, intrucat au fost alocate constructiei doar 489,365 milioane lei (139 milioane euro) pentru anul 2007, adica 4% din valoarea totala, sustine vicepresedintele PSD Dan Nica."Pentru ca nu stie cati bani a alocat propriul minister, ii recomandam (lui Laszlo Borbely - n.r.)sa citeasca proiectul de buget pentru 2007 capitol 84.01 transporturi cod 24.84.01.05.ram_aut6, anexa 3/24/22, pagina 491 (evident din volumul care contine bugetul propriului minister)", se mai arata intr-un comunicat remis, sambata, agentiei MEDIAFAX, de PSD si semnat de Dan Nica.

Nica precizeaza ca, marti, Comisia pentru industrie si servicii a Camerei Deputatilor va discuta amendamentul pe care l-a depus de suplimentare a fondurilor alocate acestui proiect cu suma de 800.000.000 lei, "ceea ce va permite finalizarea autostrazii Transilvania conform programului stabilit in 2004 si recuperarea intarzierii de 1 an si jumatate datorata blocarii acestui proiect de catre ministrul Gheorghe Dobre".

Ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely, a declarat, vineri, ca lucrarile la Autostrada Transilvania ar putea fi intarziate cu un an fata de termenul prevazut in contract, astfel incat aceasta ar putea fi data in folosita abia in anul 2013.

"Bechtel va cheltui in acest an 45-50 de milioane de euro, iar anul viitor trebuie sa se miste pentru ca vor putea cheltui pana la 200 de milioane de euro. Nu pot cheltui in acest an mai mult, pentru ca in luna mai au fost finalizate renegocierile pentru contract si au probleme cu locurile de munca. Va fi probabil un an intarziere, deci nu in 2012, ci in 2013 va fi gata", a afirmat Borbely.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, s-a declarat, joi, "mai multumit" de ritmul lucrarilor executate de firma americana Bechtel la autostrada Transilvania, dupa ce a survolat cu elicopterul santierul autostrazii din judetul Cluj, a discutat cu constructorii si a vazut progresele inregistrate.

Mediafax