Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cu masina, pe Dunare. UE vrea sa transforme Dunarea in autostrada

Cu masina, pe Dunare. UE vrea sa transforme Dunarea in autostrada

Dunarea ar putea fi transformata intr-o autostrada europeana, de care vor beneficia peste 100 de milioane de locuitori, potrivit Strategiei UE pentru regiunea Dunarii. 

Proiectele de dezvoltare care vor reveni statului roman vor avea o valoare cumulata de 3 miliarde euro, ptorivit ministrului Transporturilor, Anca Boagiu.

Aceste proiecte prevad instalarea de sisteme de semnalizare, drenarea cailor de navigare pe sectoarele Calarasi - Braila si preluarea reziduurilor deversate de nave.


"Sunt deja in diverse stadii de executie proiecte precum codul rutier peste canalul Dunare - Marea Neagra (in valoare de 35 de milioane de euro), drenarea canalului Dunare - Marea Neagra (100 de milioane de euro) si lucrarile de imbunatatire a cailor navigabile de pe sectoarele comune cu Bulgaria (25 de milioane de euro)", a mai spus Anca Boagiu.


Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, este de parere ca trebuie sa ne batem pentru a atrage mai multi bani de la UE.


"Este important sa avem proiectele pregatite, pentru ca acum se discuta bugetul UE pe 2014 - 2020", a spus Borbely.


Noutatea pe care o aduce aceasta strategie consta in dezvoltarea unui nou concept, acela de coeziune teritoriala (la fel ca proiectele de coeziune economica si sociala, care se desfasoara in prezent).


"Planificarea proiectelor va trebui sa aiba o dimensiune teritoriala, iar rolul autoritatilor va fi acela de simplificare a procedurilor de finantare pentru astfel de proiecte", a mai spus ministrul Elena UdreaTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1390 ori