CE: Actiunile de-a lungul Dunarii trebuie sa mentina cursul natural al fluviului

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 15:17
1354 citiri
CE: Actiunile de-a lungul Dunarii trebuie sa mentina cursul natural al fluviului

Actiunile intreprinse de-a lungul Dunarii, inclusiv lucrarile hidrotehnice, trebuie sa aiba in vedere mentinerea, cat mai mult posibil, a cursului natural al acestuia, a avertizat comisarul pentru politici regionale din cadrul Comisiei Europene (CE), Johannes Hahn, informeaza NewsIn.

Precizarea a fost facuta luni, la Bruxelles, in cadrul unei intalniri cu ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Legat de acest subiect, Borbely a spus ca Romania are in vedere proiecte care sa contribuie la renaturarea Luncii Dunarii, aspect apreciat de comisarul Hahn.

Intalnirea a avut ca scop principal prezentarea de catre reprezentantul Ministerului Mediului si Padurilor din Romania a intentiei de a coordona, impreuna cu ministerul omolog din Ungaria, prioritatea nr. 5 din cadrul Strategiei UE pentru regiunea Dunarii, "Managementul riscurilor pentru mediu".

Prioritatea este deosebit de importanta pentru Romania, mai ales in contextul pozitiei pe care o are in bazinul hidrografic al Dunarii, respectiv de tara situata in pozitia cea mai din aval, care acorda o atentie deosebita dezvoltarii unui sistem eficient de management al riscurilor naturale in acest bazin.

"Pe de alta parte, Romania si Ungaria au o cooperare traditionala in domeniul protectiei mediului si managementului apelor. In acest moment este in curs de finalizare un Plan de actiuni bilaterale, care sa concretizeze prevederile Strategiei UE in acest domeniu", a afirmat Borbely.

Un alt subiect adus in discutie de oficialul CE s-a referit la situatia derularii Programului Operational Sectorial pentru Mediu.

Oficialul european a apreciat pozitia actuala de lider a Romaniei in ceea ce priveste numarul de proiecte contractate in domeniul protectiei mediului dar si-a manifestat preocuparea in ceea ce priveste implementarea acestora.

Laszlo Borbely a precizat ca legea achizitiilor publice a fost modificata pentru accelerarea acestui proces si se intreprind in continuare eforturi pentru eficientizarea procesului, inclusiv din punct de vedere al implicarii mai active si stimularii autoritatilor locale, principale beneficiare de proiecte in domeniul protectiei mediului, potrivit reprezentantilor ministerului.

Ucraina își majorează importurile de energie cu 50%. România, printre principalii furnizori
Ucraina își majorează importurile de energie cu 50%. România, printre principalii furnizori
Ucraina intenţionează să îşi majoreze, cu aproximativ 50%, importurile de electricitate pe parcursul zilei de miercuri, 24 aprilie, pe fondul temperaturilor scăzute şi lipsei vântului şi...
Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
WhatsApp introduce o caracteristică nouă de confidențialitate pentru versiunea sa web, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a bloca conversațiile printr-o funcție numită Chat Lock....
#curs, #dunarea, #fluviu, #lider, #proiecte, #romania, #strategie , #stiri Laszlo Borbely