Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bucurestiul nu are spatiu pentru locuintele tinerilor

Bucurestiul nu are spatiu pentru locuintele tinerilor
Capitala este singura localitate care nu are niciun hectar de teren liber pentru constructia de locuinte pentru tineri, a declarat marti ministrul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely.

La nivel national, in schimb, Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor a identificat, in ultimele doua luni, aproximativ 1.200 de hectare de teren care pot fi folosite pentru constructia de case pentru tineri. Pe aceasta suprafata pot fi construite 450.000 de apartamente in blocuri.

Pe aceste terenuri vor fi construite locuinte in sistemul ANL, dar este posibil si realizarea de parteneriate publice private. Banii vor veni din mai multe surse - atat de la bugetul de stat, cat si din credite pe care Ministerul Dezvoltarii le va contracta.

"Bucurestiul este singurul oras din tara in care nu am reusit sa identificam nici macar un hectar de teren liber pentru constructia de locuinte. In zilele urmatoare ma voi intalni cu primarii de sector si cu primarul Capitalei, pentru a vedea care este situatia terenurilor libere din Bucuresti. Stiu ca exista probleme legate de revendicari si de punerea in posesie a terenurilor, dar trebuie sa gasim o solutie pentru a ridica blocuri si in Capitala", a declarat Borbely.

Ministrul a spus ca a cautat sprijin si la alte ministere, insa rezultatele n-au fost cele scontate. "Ministerul de Interne ne-a spus ca nu dispune de terenuri din cauza revendicarilor, cel al Economiei si Comertului sustine ca inca nu a identificat loturi pentru constructia de locuinte, iar Ministerul Apararii nu ne-a raspuns".

Borbely a spus ca in Hunedoara exista 76 hectare disponibile pentru constructia de locuinte, in Alba 22 hectare, in Covasna 13 hectare, iar in Olt 5 hectare.

Din 2001 pana in 2007, din bugetul central al statului au fost construite anual 3.000-3.5000 de apartamente pentru tineri, fiind predate la cheie 17.000 apartamente. Pentru 2007, MDLPL va preda 4.000 apartamente, potrivit lui Borbely.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 609 ori