Borbely: Obtinerea de locuinte sociale se va face dupa criterii mai flexibile

Luni, 28 Ianuarie 2008, ora 14:35
1146 citiri
Borbely: Obtinerea de locuinte sociale se va face dupa criterii mai flexibile

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely, a anuntat luni, la Medias, ca va modifica legislatia si va face criterii mai flexibile pentru obtinerea unei locuinte sociale, in asa fel incat si intelectualii sa aiba sanse mai mari pentru o asemenea casa.

"Vom modifica si legislatia, ca sa o facem mai flexibila, cu un pachet, legea locuintei si legea chiriilor. Asta o vom anunta saptamana viitoare, pentru a deveni mai flexibili si pentru a veni in intampinarea a ceea ce au spus primarii ca, la locuinte sociale nu putem merge numai pe venit, ci sunt si alte criterii", a declarat ministrul Borbely.

Acesta a precizat ca saptamana viitoare va anunta exact care sunt noile modificari, care ii vor avantaja nu doar pe cei saraci, ci si pe cei cu studii superioare.

"La locuinte sociale flexibilitatea inseamna ca nu legam mainile primariei sa poata da aceste locuinte numai pentru cei care sunt sub venitul minim. Sa dea posibilitatea sa rezolve unele probleme, spre exemplu sa dea la o familie de medici. Sunt mai multe modificari pe care le vom anunta saptamana viitoare", a precizat Borbely.

Ministrul dezvoltarii vrea ca prin noile legi sa-i ajute pe tinerii bine pregatiti, dar fara locuinta, sa se stabileasca si in localitatile mai mici. De noile criterii ar putea sa beneficieze si 95 de medici sibieni, carora ministrul doreste sa le puna la dispozitie un bloc de locuinte sociale amenajate intr-o cladire care trebuie reabilitata.

Deocamdata, criteriile pentru obtinerea unei locuinte sociale sunt stabilite de primarii, iar aceste locuinte sunt construite si cu bani de la minister. in cazul locuintelor ANL exista criterii nationale.

In acest an, in Romania vor fi finalizate 3.500 de locuinte pentru tineri, fiind deja incepute 2.700 de locuinte sociale, conform ministrului Borbely.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.