Borbely nu considera oportuna desfiintarea CNI

Marti, 25 Mai 2010, ora 14:35
1182 citiri
Borbely nu considera oportuna desfiintarea CNI

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca eventuala desfiintarea a Companiei Nationale de Investitii nu ar fi oportuna, iar in cazul in care aceasta se va produce, structura ar trebui sa fie inlocuita de o alta, transmite Mediafax.

"Am auzit si eu (despre intentia de desfiintare a Companiei Nationale de Investitii - n.r.). Pot sa va spun doar o parere personala, inca n-am discutat cu doamna ministru Udrea.

Mi se pare ca nu trebuie desfiintata, sau, daca da, trebuie sa vedem ce punem in loc", a declarat ministrul Borbely, raspunzand unei intrebari care i-a fost adresata in timpul unei conferinte de presa pe care a sustinut-o marti, la sediul Ministerului Mediului.

In opinia lui Borbely, Compania Nationala de Investitii este o structura "importanta", cu "multe programe".

Borbely, care a detinut timp de trei ani portofoliul Dezvoltarii, a tinut sa laude programul de construire a salilor de sport, in prezent criticat de presa, aratand ca prin Compania Nationala de Investitii (CNI) din 2003 si pana acum au fost construite 850 de sali de sport.

"Eu sunt mandru ca s-au construit aceste sali de sport", a spus Borbely, vorbind despre beneficiile de imagine aduse Romaniei de sportivii care castiga competitii internationale.

Ministrul Mediului a tinut insa sa precizeze ca CNI nu desfasoara doar programul de construire de sali de sport, ci are "foarte multe alte componente", dintre acestea amintind "importantul program de reabilitare a caminelor culturale".

"Nu cred ca e bine sa oprim tot ce este acum in derulare, probabil ca si doamna ministru Udrea are o strategie si stie deja ce trebuie sa puna in loc", a mai spus Laszlo Borbely.

Declaratiile au fost facute de ministrul Mediului intr-o conferinta de presa prilejuita de semnarea unui protocol de finantare in valoare de 23 de milioane de euro, bani accesati de Ministerul Mediului prin Programul Operational Sectorial (POS) Mediu si care marti au fost pusi la dispozitia Consiliului Judetean Sibiu pentru un program de reabilitare a infrastructurii de gestionare a deseurilor.

 

#borbely, #cni, #ministrul, #mediului , #stiri Laszlo Borbely