Borbely: modificarile la taxa auto trebuie facute prin lege

Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 14:24
1480 citiri
Borbely: modificarile la taxa auto trebuie facute prin lege

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, sustine ca modificarile la taxa auto ar trebui aprobate prin ordonanta de urgenta, nu prin proiect de lege, anunta Mediafax.

Actul normativ prevede ca reducerea taxei cu circa 30% si restituirea unei diferente de bani catre proprietarii de masini deja inmatriculate in tara.

La acest moment, modificarile la taxa auto sunt propuse spre adoptare prin proiect de lege, ceea ce poate intarzia intrarea in vigoare a noilor prevederi, deoarece parlamentarii, al caror aviz este obligatoriu pentru o lege, se vor afla in vacanta in intervalul iulie-septembrie.

Potrivit ministrului Mediului, proiectul de lege mai are nevoie de avizele ministerelor Justitiei si Finantelor pentru a intra in sedinta de guvern.

Borbely a precizat ca doar la Ministerul Justitiei proiectul de lege privind taxa auto ar putea fi transformat intr-un proiect de ordonanta de urgenta.

"Dupa parerea mea ar trebui sa fie ordonanta de urgenta", a afirmat Borbely, prezent la inaugurarea primei statii de alimentare a masinilor electrice din Romania.

In prima faza de elaborare, proiectul de lege indica in mod distinct ca noile reguli privind taxa auto vor intra in vigoare la 1 iulie 2011, desi aceasta presupunea inclusiv obtinerea aprobarii Parlamentului intr-un interval extrem de scurt, de doar doua saptamani, in conditiile in care vacanta parlamentara incepe in luna iulie.

Urgenta emiterii actului normativ era insa explicata in document atat prin nevoia reducerii nivelului de poluare, dar si prin evitarea unor sanctiuni din partea Comisiei Europene, prin abrogarea de urgenta a OU 50/2008 privind taxa auto.

Documentul a fost insa refacut in scurt timp prin eliminarea datei de 1 iulie 2011, fara sa fie avansat un alt termen, astfel ca momentul la care ar urma sa fie introdusa taxa auto redusa cu 30% si sa inceapa restituirea banilor a devenit incert.

Pentru a intra in vigoare, proiectul de lege privind noua taxa auto si restituirea banilor trebuie aprobat atat de Guvern, cat si de Parlament.

Vacanta parlamentara incepe insa in luna iulie si va dura pana in luna septembrie, astfel ca dezbaterile din legislativ asupra proiectului pot incepe cel mai devreme in toamna acestui an, in timp ce data de aplicare a prevederilor privind reducerea taxei si restituirea banilor este incerta.

Mai mult, procedura de restituire a banilor va fi stabilita prin norme metodologice, aprobate in termen de 30 zile de la data publicarii legii in Monitorul Oficial.

Funcția pe care toți pasionații de jocuri o așteptau! Google Play Games va permite rularea a două titluri de Android pe PC
Funcția pe care toți pasionații de jocuri o așteptau! Google Play Games va permite rularea a două titluri de Android pe PC
Google pare că încă este într-o fază experimentală cu serviciul său de jocuri pentru PC, Google Play Games. Acesta permitea anterior rularea a mii de jocuri de Android pe computere cu...
„Prețuri nesimțite". Cât au ajuns să plătească turiștii ca să-și întindă cearșaful pe jos, la Mamaia
„Prețuri nesimțite". Cât au ajuns să plătească turiștii ca să-și întindă cearșaful pe jos, la Mamaia
Prețuri explozive în stațiunea Mamaia. Tarifele chiar și pentru „montarea" unui cearșaf pe jos au ajuns să nu mai fie accesibile cetățeanului de rând. Turiştii plătesc, ca la...
#borbely, #taxa auto, #borbely taxa auto , #stiri Laszlo Borbely

Curs valutar

1 EUR = 4.9690 RON

-0.0014

1 USD = 4.5785 RON

-0.0065
  1. Covrigii, o afacere de miliarde. Cele patru rețele de magazine care își împart piața din România
  2. Greșeala pe care o facem cu toții dimineața înainte de a urca în mașină. Cum putem evita defecțiunile motorului
  3. Fast-food, varianta nordică. Un mare lanț european de restaurante pregătește extinderea în România
  4. Dacia vrea să se bată de la egal la egal cu marii producători pe un nou segment de piață. Ce preț ar putea avea „Baby Duster” FOTO
  5. BMW recheamă în service sute de mii de vehicule. Modelele care ar putea avea probleme
  6. Drumul Daciei în Europa. Parcursul fulminant al mașinii românești în clasamentele vânzărilor. Cum stă în fața competitorilor
  7. Declinul mașinilor electrice, anunțat prea devreme. Ce se întâmplă pe piața auto
  8. Euforie pe piața crypto: ce urmează să se întâmple cu Bitcoin. Prețul a crescut deja de 4 ori, într-un an și jumătate
  9. Dacia Sandero a devenit cea mai vândută mașină din Europa. A lăsat în urmă Tesla Model Y VIDEO
  10. Încă un eșec major bifat de mașinile electrice. Bogații de la Porsche au confirmat: „Clienții au rămas reticenți"