Borbely: Dati salarii mai mari ca sa pastrati muncitorii in tara!

Vineri, 20 Octombrie 2006, ora 03:34
954 citiri

Ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, Laszlo Borbely, cere constructorilor sa mareasca salariile muncitorilor, pentru a opri migratia fortei de munca din domeniu spre Spania si Italia, informeaza corespondentul ROMPRES.

Nemultumit de felul in care mai multe firme de constructii deruleaza contracte cu bani publici, Laszlo Borbely va initia o hotarare de guvern care sa instituie un sistem al calitatii in constructii.

'O sa propunem o hotarare de guvern in acest sens, sa fie un sistem al calitatii, al verificarii firmelor, dar sa fie un top al constructorilor cunoscut de fiecare autoritate publica. Problema cea mare este lipsa constructorilor sau nepregatirea constructorilor pentru lucrari de mare anvergura. Acum este o penurie de constructori', a declarat, joi, la Sibiu, ministrul Borbely.

Laszlo Borbely a cerut incheierea de contracte mai ferme, cu clauze drastice pentru constructori. El a recunoscut ca, in prezent, beneficiarii din administratia locala prefera sa 'carpeasca' la mica intelegere contractele cu firmele de constructii, pentru ca rezilierea contractelor ar insemna blocarea investitiilor, pana la solutionarea in justitie a problemelor.

Ministrul Borbely a inspectat, la Sibiu, unul din santierele de la o sala de sport, unde constructorul intarzie de peste doua luni lucrarea, pentru ca nu are forta de munca suficienta si isi muta muncitorii de pe un santier pe altul.

Rompres