Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boc: fiecare proiect UE, un mic pas pentru iesirea din recesiune

Boc: fiecare proiect UE, un mic pas pentru iesirea din recesiune

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la Iasi, cu ocazia semnarii a trei contracte de finantare, ca fiecare proiect ce beneficiaza de fonduri europene este un mic pas pentru iesirea Romaniei din recesiune, transmite corespondentului NewsIn.

"Romania are aceasta sansa de a utiliza, in afara de alte resurse, si fonduri de la Uniunea Europeana, bani care sunt pentru modernizarea acestei tari. Fiecare proiect semnat este un mic pas pentru iesirea din recesiune", a declarat Emil Boc.

Premierul le-a transmis autoritatilor locale sa indeplineasca mai repede procedurile legale pana la organizarea licitatiilor, astfel incat proiectele sa fie implementate mai rapid.

Boc a asistat la semnarea a trei contracte de finantare ce prevad retehnologizarea Centralei Electrice de Termoficare Iasi (73 milioane euro), reabilitarea zonei de agrement Ciric (12 milioane euro) si modernizarea si dotarea scolilor speciale din judetul Iasi (opt milioane euro).

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a precizat ca Municipiul Iasi este primul oras din tara care a semnat contractul de finantare pentriu retehnologizarea centralei electrice, proiect finantat prin POS Mediu, in program fiind inscrise alte patru localitati.

"Daca actiunile autoritatilor locale sunt coordonate cu cele centrale se pot obtine bani. Astazi, Guvernul va aproba alte 80 milioane lei pentru zona Prut-Siret", a mai spus Borbely.


CET Iasi beneficiaza de de o finantare din fondul de coeziune de peste 30 milioane euro, de la bugetul de stat de aproape 28 milioane euro, in timp ce Primaria Municipiului Iasi va asigura suma de trei milioane euro. La costurile eligibile ale proiectului se aduna si taxa pe valoarea adaugata, de aproape 12 milioane euro.


De asemenea, la CET 2 se va monta o instalatie noua de desulfurare si un sistem de colectare uscata a cenusii. Proiectul prevede si reabilitarea unei magistrale, dintr-un total de sase, pentru a fi reduse pierderile de agent termic si pentru a creste eficienta energetica.

La baza de agrement Ciric, cele 12 milioane euro vor fi folosite pentru modernizarea aleilor, amenajarea de piste pentru biciclisti, constructia de pontoane si a unei plaje artificiale, parcuri de joaca, terenuri de sport si pentru reabilitarea infrastructurii din zona.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 932 ori
Citeste mai multe despreboc contract criza fonduri romania ue