Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Autoritatile vor introduce din nou bulina rosie pe cladirile de locuit cu risc seismic ridicat

Autoritatile vor introduce din nou bulina rosie pe cladirile de locuit cu risc seismic ridicat

Cladirile de locuit cu risc seismic ridicat vor fi din nou insemnate cu bulina rosie, pentru a-i determina astfel pe proprietari sa intre in programul de reabilitare sprijinit de autoritati, a declarat joi, ministrul delegat pentru Lucrari Publice, Laszlo Borbely.

"Aceasta masura nu se vrea una discriminatorie, ci mai degraba dorim sa tragem un semnal de alarma pentru cei care locuiesc in astfel de blocuri si care nu vor sa intre in programele de consolidare", a spus oficialul citat.

Ministrul a declarat ca, in anul 2007, 53 de cladiri de locuit multietajate vor fi in diverse stadii de executie si proiectare a lucrarilor de consolidare, 46 dintre aceste cladiri fiind situate in Bucuresti.

Pentru realizarea unor astfel de lucrari, in acest an ministerul a prevazut in buget suma de 8,5 milioane lei. La ora actuala, aproximativ 120 de cladiri multietajate din Bucuresti si care au fost edificate inainte de 1940 au nevoie de lucrari de consolidare impotriva riscului seismic.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 734 ori