Auto Index: afla pretul corect pentru orice masina second hand

Vineri, 26 Noiembrie 2010, ora 11:39
6151 citiri
Auto Index: afla pretul corect pentru orice masina second hand

"Auto Index reprezinta un instrument de masurare a pietei, lansat de portalul Auto.ro, menit sa-i ajute pe utilizatori sa afle pretul corect pentru masinile second hand", a declarat Bogdan Axinia, general manager Auto.ro, intr-un interviu acordat Bloombiz.

Citand datele generate de Auto Index, Bogdan Axinia a afirmat ca pretul mediu al unei masini second hand se situeaza la 7300 de euro, cu 21% mai mic fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pe langa Auto Index, portalul auto a dezvoltat un set de servicii care sa ajute atat cumparatorii cat si vanzatorii.

Potrivit directorului Auto.ro, "Avantaj Client" arata cu cat este mai ieftina o masina fata de media gamei, dupa marca, model, kilometri si ani.

Sectiunea "Buget Fix" de pe Auto.ro permite unui utilizator sa aleaga o masina in functie de buget si de preferinte: fie ani si kilometri mai putini sau pretul mai mic.

Bogdan Axinia a precizat ca, din punct de vedere demografic, utilizatorii auto.ro au varste pana in 40 de ani, cu studii medii si superioare, localizati in zone puternice de tranzactionare a masinilor second-hand: Bucuresti, Timisoara, Sibiu, Arad, Constanta, Suceava si Iasi.

"Conform Trafic.ro, in ultima luna am avut aproximativ 700.000 unici pe luna. In genere, in jur de 50.000 oameni viziteaza in fiecare zi Auto.ro", a mai subliniat Bogdan Axinia.

Inmatricularile de masini second hand au scazut in primele zece luni cu 18%, la 146.644 unitati, potrivit datelor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor.

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a anuntat, miercuri, ca taxa auto va fi majorata, de la 1 ianuarie 2011, cu 25 - 50%, pentru a stopa intrarea in Romania a masinilor second-hand.

Borbely a spus in ultimul an au fost aduse in Romania 120.000 de masini second-hand, din care multe mai vechi de zece ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#auto index, #bogdan axinia, #masini, #piata auto, #second-hand, #taxa auto, #utilizatori , #stiri Laszlo Borbely