Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANL a predat 100 de apartamente pentru medicii rezidenti din Bucuresti

ANL a predat 100 de apartamente pentru medicii rezidenti din Bucuresti

Agentia Nationala pentru Locuinte a predat, marti, 100 de apartamente pentru medicii rezidenti, situate in Sectorul 2 al Capitalei, costul total estimat fiind de 10,5 milioane lei.

"Investitia totala este de 10,5 milioane lei noi si speram ca este un inceput pentru a tine doctorii romani in tara. Mai sunt si alte apartamente care au fost predate sau se afla in lucru si in alte orase importante ale tarii", a spus ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, Laszlo Borbely.

Blocurile au fost construite de ANL, care a cheltuit 9,5 milioane lei, terenul si utilitatile fiind asigurate de Primaria Sectorului 2.

Cele doua blocuri se afla in incinta Spitalului Colentina, unde medicii rezidenti vor benefica de 50 de garsoniere si 50 de apartamente cu doua camere.

"Dupa ce vor parasi rezidentiatul aceste apartamente vor fi ocupate tot de medici. Am mai construit 165 de apartamente in Iasi, care au fost predate in 2006, si sunt in constructie alte 68 de apartamente pentru medici rezidenti in Timisoara", a spus directorul general ANL, Gheorghe Popescu.

Pentru a avea acces la aceste apartamente tinerii trebuie sa aiba varsta pana la 35 de ani la data depunerii cererii si sa nu detina sau sa fi detinut o alta locuinta destinata inchirierii din fondul de stat.

De asemenea, medicii care au primit aceste apartamente isi desfasoara activitatea in Sectorul 2 sau intr-un spital aflat in municipiul Bucuresti.

Chiriile platite se vor situa intre 50 lei si 120 de lei, un apartament cu doua camere avand o suprafata locuibila de 62,49 metri patrati, iar o garsoniera are suprafata de 48,5 metri patrati.

Ministrul Laszlo Borbely a spus ca in acest an se vor mai preda 250 de apartamente pentru tineri, destinate inchirierii in Sectorul 2, care vor costa 30 milioane lei, iar in Sectorul 6, 500 de apartamente, efortul financiar ridicandu-se la 40 milioane lei.

In ceea ce priveste creditul ipotecar, in Sectorul 2 se fac deja contractele pentru 80 de apartamente, la care se adauga si 500 de apartamente in Sectorul 6, majoritatea in Cartierul Brancusi.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1794 ori