Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

A fost inaugurat primul bloc din cadrul programului de reabilitare termica a locuintelor

A fost inaugurat primul bloc din cadrul programului de reabilitare termica a locuintelor
Ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, Laszlo Borbely, a participat, marti, la Ploiesti, la receptia lucrarilor de reabilitare termica a primului bloc de locuinte din cadrul Programului national de reabilitare termica a cladirilor multietajate.Ministrul Borbely a vizitat cateva dintre cele 20 de apartamente ale blocului reabilitat termic si a stat de vorba cu proprietarii.
Acestia si-au exprimat nemultumirea legata de costurile mari ale lucrarii de reabilitare termica, care nu au fost anuntate de la inceperea investitiei. Ei sustin ca au fost informati ca vor plati in jur de 1.000 de lei pentru apartament, iar acum s-au afisat costuri care variaza intre 3.300 de lei pentru un apartament de doua camere si peste 4.000 de lei pentru un apartament de trei camere. Locatarii s-au plans ca nu vor avea bani pentru plata acestor sume, in conditiile in care abia au bani pentru plata intretinerii.

Ministrul Borbely le-a comunicat ca se va gasi o solutie pentru plata sumei care revine asociatiei de proprietari, care reprezinta 33 la suta din costul total al lucrarii. Aceasta suma se va putea plati esalonat, pe o perioada de pana la doi ani.

Ministrul delegat pentru lucrari publice nu s-a aratat incantat de calitatea si costul lucrarii, dar a declarat ca valoarea unei astfel de investitii s-ar putea reduce pana la 60 la suta in cazul blocurilor cu mai multe apartamente.

In Prahova exista, pana in prezent, cereri pentru reabilitarea termica a 11 blocuri din Ploiesti si 49 din orasul Mizil. La nivel national, numarul cererilor pentru reabilitarea termica a blocurilor este 1.700.

In cadrul vizitei efectuate la Ploiesti, ministrul Laszlo Borbely s-a intalnit si cu reprezentantii Prefecturii, ai Consiliului Judetean si cu primarii din Prahova pentru a discuta despre programele derulate de minister in judet.

In cadrul programului de construire de locuinte, anul viitor, in Prahova, va incepe construirea a peste 300 de apartamente. De asemenea, Prahova va beneficia si de fonduri de la Banca Mondiala pentru consolidarea a sase cladiri publice: doua spitale din Ploiesti, sediile primariilor din Sinaia si Mizil precum si Scoala Nationala de Agenti de Politie "Vasile Lascar " din Campina si Scoala de Pompieri "Pavel Zaganescu" din Boldesti Scaieni.

Ministrul Laszlo Borbely a mai anuntat ca si anul viitor se vor acorda fonduri importante pentru refacerea infrastructurii judetului, mentionand ca si in acest an 80 la suta din banii acordati prin cele patru rectificari bugetare au fost directionati tot pentru refacerea infrastructurii.

Bloombiz, Rompres


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 744 ori