288 mil. euro, fonduri UE pentru infrastructura de mediu din patru judete

Joi, 24 Februarie 2011, ora 15:42
1742 citiri
288 mil. euro, fonduri UE pentru infrastructura de mediu din patru judete

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a semnat joi, impreuna cu reprezentanti ai autoritatilor locale beneficiare, patru contracte de investitii in infrastructura de mediu, in valoare de 288 milioane de euro, finantate din fonduri europene prin Programul Operational Sectorial "Mediu", informeaza NewsIn.

Contractele de finantare vizeaza modernizarea sistemului de termoficare din municipiul Botosani, sistemul de apa/apa uzata din judetele Buzau si Timis si managementul integrat al deseurilor in judetul Neamt.

Cu acest prilej, ministrul a facut apel la autoritatile locale sa accelereze implementarea proiectelor si cheltuirea fondurilor pe care le primesc.

"In momentul de fata, Romania este pe locul intai la semnarea si aprobarea proiectelor mari de infrastructura si putem sa ne mandrim cu acest lucru.

In acest moment, avem proiecte aprobate in valoare de 3,8 miliarde de euro si proiecte semnate in valoare de 3,4 miliarde euro.

Deja , din punct de vedere al agendei pe 2007-2011 ne incadram in previziuni, si chiar le vom depasi in ceea ce priveste semnarea contractelor.

Cu toate acestea, cea de-a doua faza, a implementarii si a absorbtiei fondurilor, ce intra in responsabilitatea autoritatilor locale, lasa inca de dorit.

Ne preocupa ce se intampla in acest domeniu unde nu suntem multumiti.

Pentru acest lucru, fac un apel la responsabilii din autoritatile locale de a se informa, a colabora pentru a nu repeta greselile celor care au licitat in perioada trecuta si sa inceapa investitiile cat mai repede", a spus Borbely. 

#investitii in infrastructura de mediu, # fonduri europene, # laszlo borbely, # absorbtia fondurilor europene , #stiri Laszlo Borbely