Litoralul a fost curatat de alge cu 1 milion euro

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 15:16
1696 citiri
Litoralul a fost curatat de alge cu 1 milion euro

Strangerea algelor a costat Ministerul Mediului circa un milion de euro, a afirmat marti la Constanta Laslo Borbely, Ministrul Mediului.

"La Marea Neagra avem unele probleme, dar sunt altele in lume extraordinar de periculoase din punct de vedere al ecosistemului mondial. Dar pe noi trebuie sa ne preocupe ceea ce avem aici", a spus ministrul Mediului in deschiderea conferintei cu tema "Protectia mediului in regiunea Marii Negre - o necesitate pentru dezvoltarea durabila", organizata de MMP la Institutul National de Cercetare - Dezvoltare Marina "Grigore Antipa".

Referitor la problemele respective, reprezentantul MMP a dat drept exemplu algele de pe plaje, pentru strangerea carora Administratia Bazinala de Ape Dobrogea - Litoral a cheltuit in 2011 aproximativ un milion de euro, actionand in fiecare noapte cu utilaje pentru ca turistii sa poata "cat de cat in conditii civilizate" sa mearga la plaja.

"Se discuta foarte mult de alge, dar sa nu credeti ca ele apar asa, din senin. Din cate mi s-a spus, algele apar din cauza deversarii unor nutrienti si altele. Si, evident ca sunt mult mai multe alge din cauza netratarii apei in foarte multe zone. (...) Numai anul acesta s-au cheltuit extraordinar de multi bani numai pentru adunarea algelor", a afirmat Borbely.

"Constanta si Ialomita au un proiect de 192 milioane de euro. Plus o zona pentru Eforie, inseamna peste 200 milioane de euro pentru reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa. Ceea ce inseamna si o apa mai curata in zona Marii Negre pentru ca se vor face aceste investitii", a spus reprezentantul Ministerului Mediului.

#Borbely fonduri minister, #alge Marea Neagra, #fonduri europene , #Ministrul Mediului