Borbely: Nu vor fi probleme cu alimentarea cu apa potabila

Luni, 13 Februarie 2012, ora 22:00
2026 citiri
Borbely: Nu vor fi probleme cu alimentarea cu apa potabila

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a informat, in cadrul intalnirii de lucru cu premierul Mihai Razvan Ungureanu, ca nu exista probleme in ceea ce priveste alimentarea cu apa potabila a populatiei, informeaza Executivul.

"Din cauza temperaturilor extrem de scazute exista fenomene de iarna pe cursurile de apa. S-a intervenit pe toate cursurile de apa pentru asigurarea scurgerii, in special in zona podurilor si a podetelor, prin indepartarea zapezii si spargerea ghetii, astfel incat sa nu se produca blocaje de gheturi pe cursurile de apa care sa conduca la eventuale inundatii.

Laszlo Borbely a prezentat starea cursului Dunarii, unde se mentin podurile de gheata formate anterior pe sectorul Bazias-Turnu Severin, pe bratul Borcea aval de Fetesti, pe bratul Dunarea Veche, bratul Macin, pe sectorul Galati-Tulcea si blocajele de gheturi din Delta Dunarii. Nivelul Dunarii pe sectorul Grindu - Isaccea - Tulcea - Sulina este in scadere si se afla sub cotele de atentie", se mentioneaza in comunicatul de presa remis de Guvern.

Potrivit aceleiasi surse, in cadrul intalnirii de lucru convocate de Ungureanu ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Alexandru Nazare, a prezentat situatia infrastructurii de transport. Astfel, la ora 17,30, erau 45 drumuri nationale si autostrazi inchise circulatiei, 19 drumuri si autostrada A1 cu restrictii de circulatie, 7 linii de cale ferata inchise si 330 trenuri anulate, iar 12 porturi erau inchise.

Ministrul Educatiei, Catalin Baba, l-a informat pe premierul Mihai Razvan Ungureanu ca, din dispozitia autoritatilor locale, marti cursurile vor fi suspendate integral, atat in mediul urban, cat si in mediul rural, in 12 judete (Arges, Buzau, Calarasi, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Ialomita Mehedinti, Olt, Prahova, Vrancea) si in municipiul Bucuresti. Conform Legii administratiei publice locale 215 din 2001, decizia de suspendare a cursurilor apartine in totalitate reprezentantilor autoritatilor publice locale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#apa potabila romania, #apa potabila laszlo borbely, #probleme apa potabila , #Ministrul Mediului