Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vezi SALARIILE miliardarilor americani

Vezi SALARIILE miliardarilor americani

Cel mai bine platit director executiv din Statele Unite ale Americii este Ralph Lauren, care a primit, in 2010, un salariu de 43 de milioane de dolari. In topul celor mai bine platiti miliardari se mai afla Frederick Smith si Rupert Murdoch.

Frederick Smith de la FedEx a incasat 1,6 milioane de dolari in 2010, in timp ce Rupert Murdoch de la News Corp.a primit 12,5 milioane de dolari, conform Forbes.

Lista alcatuita de Forbes ii mai include si pe directorii executivi care au din proprie initiativa un venit anual de numai un dolar, respectiv Steve Jobs de la Apple, Larry Page de la Google, Richard Kinder de la Kinder Morgan si Larry Ellison de la Oracle. Iata, asadar, care a fost venitul din 2010 al catorva dintre directorii executivi ai unor mari companii americane, scrie Capital.

Leslie Wexner, de la Limited Brands, a primit 8,8 milioane de dolari, anul trecut. Steve Wynn, de la Wynn Resorts a incasat 8,4 milioane de dolari, in timp ce seful Oracle, Larry Ellison a primit 8,2 milioane de dolari.

Iata venitul din 2010 al catorva dintre directorii executivi ai unor mari companii americane:

J. Willard Marriott Jr., Marriott International, 6,9 milioane de dolari


Harold Hamm, Continental Resources, 4,5 milioane de dolari


Sheldon Adelson, Las Vegas Sands, 3,7 milioane de dolari


Jeff Bezos, Amazon.com, 1,8 milioane de dolari


Steve Ballmer, Microsoft, 1,4 milioane de dolari


Marc Benioff, Salesforce.com, 1,4 milioane de dolari


Michael Dell, Dell, 1 milion de dolari

Spre deosebire de toti acesti directori de companii, seful Apple, Steve Jobs a primit doar 1 dolar, anul trecut. Acelasi salariu l-au incasat si Larry Page, de la Google si Richard Kinder, de la Kinder Morgan. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1605 ori
Citeste mai multe despresalarii salariu miliardar miliardar