Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lafarge va aloca 58 milioane de euro pentru cresterea capacitatii de productie

Lafarge va aloca 58 milioane de euro pentru cresterea capacitatii de productie

Lafarge Ciment Romania va mari capacitatea de productie cu peste un milion de tone de ciment pana la sfarsitul anului 2008 prin investitii care vor ajunge la 58 milioane euro, au spus miercuri reprezentantii companiei.

Prima faza a cresterii capacitatii de productie se va traduce printr-o crestere cu 500.000 de tone, pana la sfarsitul acestui an, iar finalizarea celei de-a doua faze este prevazuta pentru anul viitor.

Investitiile totale, care se ridica la 58 milioane euro, includ modernizarea si refacerea a doua mori de ciment, doua noi instalatii de ambalare a cimentului in saci si de infoliere. Produsele de marca distribuite in saci, ca de exemplu Romcim si Multibat, vor beneficia primele de aceste investitii.

"Sectorul constructiilor este unul dintre cele mai dinamice din Romania si ne asteptam ca aceasta crestere sa continue si in urmatorii ani. Astfel, am decis cresterea capacitatilor de macinare, de ambalare in saci si de ambalare - paletizare ale celor trei uzine de ciment din Medgidia, Hoghiz si Targu Jiu", a declarat presedintele si directorul general Lafarge Ciment (Romania), Philippe Questiaux.

In plus, Lafarge Ciment Romania analizeaza detaliile pentru demararea unui proiect de pregatire a sezonaelor de livrare 2009 - 2010, constand in investitii majore in fabrica de la Medgidia, pentru orientarea acesteia catre piata locala si cresterea suplimentara a capacitatii in Romania.

Lafarge, lider mondial in materiale de constructii, a intrat pe piata din Romania in 1997, achizitionand producatorul national de ciment, Lafarge Ciment Romania, si detine in prezent trei centre de productie, in Medgidia, Hoghiz si Targu Jiu. Lafarge este prezenta in Romania si prin celelalte activitati ale sale - agregate, beton si placi de gips, avand in jur de 1.500 de angajati si inregistrand o cifra de afaceri de peste 260 milioane euro in 2006.

Grupul Lafarge activeaza in Romania cu trei divizii. Lafarge Romcim S.A produce si comercializeaza cimenturi, lianti si filer calcar. Lafarge Arcom Gips S.A. - produce si comercializeaza ipsos, sisteme si accesorii pentru gips - carton si Lafarge Agregate Betoane SA.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1194 ori