Lafarge Ciment tinteste in acest an o cifra de afaceri de circa 280 mil. euro

Joi, 14 Iunie 2007, ora 12:28
1147 citiri

Dupa ce a incheiat anul trecut cu afaceri de 230 milioane euro, Lafarge Arcom Gips, subsidiarA a grupului francez Lafarge, anunta pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri de circa 20%, a declarat directorul finanaciar al Lafarge Ciment, Philippe Platon.

"Avansul pietei cimentului din Romania este estimat la circa 20% in acest an si credem ca ritmul de crestere al Lafarge Ciment se va incadra in aceasta cota", a mentionat Platon.

Urmand ritmul de crestere planuit , afacerile companiei ar putea ajunde la sfarsitul anului la 276 de milioane de euro.

lafarge.jpgIn acest an compania urmareste extinderea capacitatilor de productie ale fabricilor din Medgidia si Targu Jiu in urma unor investitii ce se ridica la 20 de milioane de euro.

Ca plan pe termen lung Platon a afirmat ca circa 50 de milioane de euro vor fi investiti in extinderea cu 50% a capacitatilor de productie a ciMentului la toate cele trei fabrici de pe piata romaneasca. Acesta estimeaza o crestere anuala de minim 10% in urmatorii zece ani.

Insa problemele politice continua sa blocheze inceperea unor mari proiecte de infrastructura iar dezvoltarea pietei depinde si de acest factor, a mai spus Platon.

Grupul Lafarge este principalul producator de ciment la nivel mondial. Pe piata romanesca detine fabrici la Medgidia (judetul Constanta), Hoghiz (judetul Brasov) si Targu Jiu (judetul Gorj).

Diviziunile Lafarge Ciment, Lafarge Agregate si Betoane, respectiv Lafarge Arcom Gips au avut anul trecut o cifra de afaceri totala de circa 275 de milioane de euro, in crestere cu 20%.

La nivel mondial Lafarge intra in competitie cu alti doi mari producatori de ciment HeidelbergCement (Germania) si Holcim (Elvetia).

Bloombiz

(Sursa: Bloombiz)


Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...