Isarescu: Nu am acum economii in moneda nationala fiindca am rambursat un credit

Luni, 05 Iulie 2010, ora 16:33
1172 citiri
Isarescu: Nu am acum economii in moneda nationala fiindca am rambursat un credit

Guvernatorul bancii centrale si-a reiterat increderea in moneda nationala, si explicat ca economiile sale in lei au disparut din ultima declaratie de avere publicata luna trecuta din cauza rambursarii unui credit mai mare in lei, informeaza NewsIn.

Banca Nationala a publicat recent declaratiile de avere ale conducerii institutiei.

Conform declaratiei de avere semnate de guvernator la 15 iunie 2010, nivelul total al depozitelor la termen, in lei si valuta, exprimate in lei, sunt de aproximativ 342.000 de lei, insa guvernatorul sustine ca a achitat anul acesta un credit in moneda nationala, in valoare de aproximativ 580.000 de lei, conform declaratiei de avere anterioare, motiv pentru care a ramas, momentan, fara lichiditati in lei.

"Vrem sa transmitem un semnal de incredere in moneda nationala. Am vazut o informatie eronata, sunt nevoit sa o corectez, spune ca nici guvernatorul nu are incredere in leu, in timp ce isi tine economisirile mai mult in valuta", a spus Isarescu, luni, in cadrul unui seminar organizat de BNR.

"Am incredere in leu, am tinut si tin-sau voi tine- grosul economisirilor in lei. Faptul ca acum nu mai am economisiri in lei este o decizie din motive pur familiale, a trebuit sa rambursez un credit in lei si, practic, nu mai am economisiri in valuta", a mentionat guvernatorul.

"Lucrul pare minor, dar stiu ca se poate inflama populatia dintr-o vanturare a unei asemena idei. Bineinteles ca veniturile mele principale fiind in lei, acolo voi economisi si in viitor", a precizat Isarescu.

Guvernatorul economiseste azi preponderent (circa 95%) in valuta, aproximativ 79,5% din depozitele sale fiind in euro, circa 15% in dolari, si 5,5% in lei.

Conform declaratiei de avere, Isarescu detine si un teren de 1,46 hectare la Gruiu, judetul Ilfov, un teren de 228 de metri patrati la Dragasani (Valcea), precum si doua locuinte in provincie (o locuinta la Gruiu si una la Dragasani, insumand aproape 340 mp), apartamentele din Bucuresti (doua locuinte cu o suprafata totala de 372 de metri patrati si o valoare declarata de 852.000 lei) fiind donate copiilor sai.

In acelasi timp, guvernatorul a vandut un autoturism marca Land Rover din 2002 pentru 3.000 de euro, in ultimul an fiscal.

Isarescu detine in prezent si o colectie de timbre in valoare de aproape 31.000 euro, bijuterii dobandite dupa 1990 - de 45.000 de euro, si inainte de 1990 - in valoare de 6.900 euro, precum si o colectie de tablouri si icoane insumand 22.000 euro, o parte din ele, evaluate la 16.000 euro, fiind dobandite dupa 1989.

Familia Isarescu detine participatii la SC Mar SRL, in valoare totala de 852.000 de lei, precum si 80 de actiuni la Lafarge Ciment Romania, in valoare de 200 de lei. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#avere, #economii, #isarescu, #leu , #stiri Lafarge