Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Calamitatile au imbogatit producatorii de ciment

Calamitatile au imbogatit producatorii de ciment
Calamitatile au fost pentru producatorii de ciment din Romania o adevarata mana cereasca, lucrarile de reconstructie determinate de inundatii contribuind in cea mai mare masura la cresterea, in perioada iulie - septembrie, a unei piete a cimentului care in prima parte a anului a stagnat.A"Piata romaneasca a cimentului, a carei valoare a fost in 2004 de circa 300 milioane euro, s-a marit in acest an cu aproximativ 8%, mai ales in a doua jumatate a anului. Ea a fost impulsionata insa mai mult de lucrarile de reconstructie determinate de inundatii. In perioada iulie - septembrie, producatorii, aproape ca nu mai faceau fata solicitarilor de materialeA", a declarat Mihai Rohan, presedintele patronatului din industrie CIROM.
El a apreciat ca pentru anul viitor, producatorii de ciment estimeaza o crestere a pietei de aproximativ 5%. El a subliniat insa ca aceasta cresterea ar putea ajunge chiar la 10% daca producatorii vor fi implicati si in lucrari mai importante, cum este cazul lucrarilor de infrastructura, nu doar lucrari de constructie a unor case sau de reconstructie a imobilelor inundate. Piata romaneasca de ciment este in prezent controlata de grupurile HeidelbergCement, Lafarge (Franta) si Holcim (Elvetia). (C.N.)

Cristina Nedelcu

Averea

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 617 ori