Lafarge Romania: vanzarile de ciment au crescut anul trecut cu 7,9%

Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 12:04
2069 citiri
Lafarge Romania: vanzarile de ciment au crescut anul trecut cu 7,9%

Vanzarile de ciment ale Lafarge in Romania au crescut cu 7,9% anul trecut, sustinute de avansul volumelor livrate, atat pe ansamblul anului cat si in trimestrul al patrulea, potrivit datelor publicate, miercuri, de producatorul francez de materiale de constructii.

Volumul livrarilor de ciment a avut un impact pozitiv de 7 puncte procentuale in cresterea vanzarilor, in timp ce alte efecte, precum cel al preturilor si cel al mixului de produse, au adus un plus de 0,9 puncte procentuale.

"Romania a inregistrat trenduri pozitive ale volumelor pentru toate activitatile, atat in trimestrul al patrulea, cat si pe ansamblul anului", se arata in raportul financiar al grupului.

Lafarge estimeaza un avans de 1-4% al pietei cimentului din Romania in acest an, in timp ce evolutia la nivelul Europei Centrale si de Est ar urma sa se situeze intre o scadere de 1% si o crestere de 2%.

Vanzarile Lafarge in regiunea Europei Centrale si de Est au scazut 2%, la 1,27 miliarde de euro.

Volumul vanzarilor de ciment a coborat cu 6%, la 13,2 milioane de tone, iar cel al vanzarilor de beton cu 1%, la 1,5 milioane de metri cubi, in timp ce pe agregate Lafarge a consemnat o crestere de 7%, la 22,3 milioane de tone.

Profitul calculat inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizare (EBITDA) a scazut cu 22% in regiune, la 255 milioane de euro.

La nivel de grup, vanzarile au crescut cu 3% anul trecut, la 15,8 miliarde de euro, in timp ce profitul net a scazut cu 27%, la 432 milioane de euro.

Lafarge este prezent in Romania pe segmentul cimentului, cu ponderea cea mai mare in vanzari, dar si al betoanelor si agregatelor. Pe piata locala, principalii concurenti ai Lafarge sunt HeidelbergCement (Germania) si Holcim (Elvetia).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#vanzari ciment Lafarge Romania, #materiale constructii Romania, #cifra afaceri Lafarge Romania , #Rezultate financiare