Poiana din Brasov se muta in Bulgaria

Joi, 20 August 2009, ora 10:14
1690 citiri
Poiana din Brasov se muta in Bulgaria

Kraft Foods, cel mai mare producator intern de ciocolata si de cafea, nu renunta la planurile sale de a inchide fabrica "Poiana" din Brasov si de a muta productia in Bulgaria. "Fabrica va fi inchisa la sfarsitul acestui an sau cel mai tarziu la inceputul lui 2010", a declarat Lachlan Grave, directorul general al Kraft Foods Romania.

Acesta a completat ca producatorul de dulciuri si-a urmat planul de la inceputul anului, in ceea ce priveste disponibilizarea angajatilor.

"Din ianuarie pana in prezent am concediat 169 de angajati, dintr-un total de 436.

Criza financiara a lovit puternic si in bugetele producatorilor de ciocolata. Daca anul trecut piata de ciocolata a inregistrat o crestere de peste 20% fata de anul anterior, in 2009, producatorii se asteapta la o majorare de sub 5%.

"Romanii au devenit mult mai atenti la ceea ce cumpara, iar acum, pe timp de criza, prefera numai branduri in care au incredere", spune Lachlan Grave, directorul general al Kraft Foods Romania.

Piata locala a dulciurilor s-a ridicat, anul trecut, la aproximativ 318 milioane de euro, in crestere cu 27,7% fata de anul anterior, potrivit datelor companiei de cercetare, Nielsen. Principalii producatori interni de ciocolata sunt Kraft, Supreme Group, Cadbury, Ferrero si Heidi Chocolat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#brasov, #bulgaria, #ciocolata, #dulciuri, #fabrica, #heidi, #poiana , #stiri Kraft Foods