Cazul Colgate - in plina investigatie

Miercuri, 23 Martie 2005, ora 08:34
1187 citiri

Societatea Kraft Foods Romania nu a incalcat Legea ConcurenteiConsiliul Concurentei a respins plangerea inaintata de SC Prestige Trading SRL prin care aceasta acuza SC Kraft Foods Romania SA de savarsirea unor practici anticoncurentiale, deoarece din examinarea preliminara a sesizarii a rezultat ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale faptelor interzise de Legea Concurentei, respectiv realizarea unor intelegeri anticoncurentiale si a unui abuz de pozitie dominanta, informeaza un comunicat al institutiei.

Ulterior, Prestige Trading SRL a contestat decizia autoritatii de concurenta la Curtea de Apel Bucuresti, care s-a pronuntat prin sentinta civila nr. 444 din 15 martie 2005 in sensul respingerii acesteia ca nefondata, mentinand astfel Decizia Consiliului Concurentei ca legala si temeinica.

In ceea ce priveste posibila incalcare a dispozitiilor Legii Concurentei de catre SC Colgate SRL, Consiliul Concurentei a declansat o investigatie, care urmeaza a fi in curand finalizata.

Conform procedurii legale prevazute de Legea Concurentei, raportul de investigatie va fi comunicat partilor implicate cu minimum 30 de zile inainte de desfasurarea sedintei de audiere in plenul Consiliului Concurentei, in vederea transmiterii, de catre parti, a observatiilor cu privire la continutul sau.

La audieri participa toate partile interesate, care pot fi asistate de avocati, avand posibilitatea prezentarii oricaror dovezi in sprijinul apararii. Sedinta de audiere este urmata de deliberarea plenului asupra cazului respectiv, in vederea emiterii uneia dintre deciziile prevazute de Legea Concurentei.

Decizia luata de Consiliul Concurentei este supusa controlului de legalitate efectuat de instantele judecatoresti. Respectand prezumtia de nevinovatie a partilor implicate, Consiliul Concurentei poate face publice rezultatele investigatiei doar dupa emiterea unei decizii, conform procedurii legale mentionate anterior, se precizeaza in acelasi comunicat.

"In cadrul investigatiilor Consiliului Concurentei, este analizat comportamentul unui agent economic pe o perioada de 3-4 ani anterioara declansarii acesteia pentru a determina existenta unor practici anticoncurentiale ale caror efecte se manifesta in timp", afirma reprezentantii autoritatii de concurenta.

Sursa: Adevarul