Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

600 euro lunar, pasaportul imobiliar pentru o locuinta noua

600 euro lunar, pasaportul imobiliar pentru o locuinta noua

Asemeni refrenului unui hit la moda, sintagma A"apartamente noi destinate clasei mediiA" insoteste, invariabil, mai toate proiectele rezidentiale proaspat anuntate pe piata.Cum numarul acestora este considerabil, cel putin in Bucuresti, s-ar putea crede ca, in sfirsit, ofensiva noilor constructii ar putea dezumfla preturile cerute pentru apartamentele inghesuite din blocurile ceausiste. Eroare, insa. Clasa medie careia i se adreseaza aceste noi proiecte presupune existenta unor cistiguri lunare nete de cel putin 600 A- 1.200 euro de persoana. Cum ofertele recent lansate pe piata se vind la preturi cuprinse intre 40.000 si 200.000 de euro, pentru multi romani doritori de casa, apartamentele vechi continua sa ramina unica solutie. Cititi articolul in Prezent Online

Revista presei economice - Selectie Bloombiz

Finante-Banci

Banca Tiriac schimba oferta

Banca Tiriac a modificat intreaga oferta de credite, adoptand portofoliul de produse pe care il va promova noua banca rezultata dupa incheierea fuziunii cu HVB Bank. (Ziua)

Alte articole cu subiecte similare

Banca Tiriac modifica oferta de credite (Curierul National)

Banca Tiriac se apropie tot mai mult de fuziunea cu HVB (Ghiseul Bancar)

Ghidul investitiilor

Suma de 10.000 RON, investita la 1 ianuarie 2006, are acum valori diferite, in functie de tipul de plasament in care a fost directionata. (Adevarul)

Cum scapam de dobanzile mari

Un credit poate fi platit cu bani de la alta banca, dar costa. (Evenimentul Zilei)

Bursa din Bucuresti se contopeste cu cea din Sibiu

Actionarii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au votat, ieri-seara, fuziunea acestei institutii cu Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS). (Evenimentul Zilei)

Crestere pentru ABN AMRO dupa includerea rezultatelor bancii Antonveneta

Rezultatele ABN AMRO de pe primul trimestru al anului 2006 au inregistrat cresteri semnificative fata de primul trimestru al anului trecut, crescand si mai mult in cazul includerii, pentru prima oara, a rezultatelor Bancii Antonveneta. (Smart Financial)

Bancile pun mana de la mana pentru un recuperator

Pe piata romaneasca ar putea aparea o noua companie de colectare a debitelor provenite din sistemul bancar, denumita Creditban. (Banking News)

Primele dividende in RON, praf in ochii micilor actionari

In aceasta perioada, societatile listate la Bursa de Valori anunta dividendele pe anul financiar 2005 pentru prima oara exprimate in RON. (Adevarul)

Alte articole cu subiecte similare

0,013 lei, dividend pe o actiune Petrom (Curierul National)

Card cu acordul parintilor

Concurenta de pe piata cardurilor bancare dezvolta formule din ce in ce mai originale pentru cota de piata. BCR ataca segmentul de virsta intre 14 si 18 ani, o premiera pe piata cardurilor. (Cotidianul)

Alte articole cu subiecte similare

Carduri pentru adolescenti de la BCR (Romania Libera)

BCR a lansat primul card pentru adolescenti (Banii Nostri)

BCR lanseaza card pentru liceeni (Curierul National)

BCR VISA Electron Junior, card BCR exclusiv pentru adolescenti (Smart Financial)

BCR, cardul si adolescentii (Ghiseul Bancar)

Cum ne ieftinim un credit mai vechi?

Raspunsul la aceasta intrebare de larg interes ni-l dau bancile, cele care ne-au acordat si vechiul credit cu o dobanda uriasa: prin refinantare. (Ghiseul Bancar)

Leul risca sa-si rupa dintii in euro

Leul continua sa muste lacom din euro si dolar. Aprecierea monedei nationale in raport cu doua dintre cele mai puternice valute ale lumii ar trebui sa constituie un motiv de satisfactie. (Gandul)

Sute de persoane au ramas si fara case, si fara ratele de mii de euro platite

Serelurile functioneaza ilegal, fara sa fie deranjate de Banca Centrala sau Politie. (Gandul)

Romania a ajuns rai fiscal pentru investitorii germani

Reducerea impozitului pe profit de la 25% la 16% tenteaza firmele straine sa mute mai multe operatiuni in Romania. (Ziarul Financiar)

Bursa revine la dolce farniente

Dupa ce, cu o zi in urma, valoarea totala a tranzactiilor efectuate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) depasise, in sfarsit, pragul de 20 milioane de lei, ieri lichiditatea nu a reusit sa treaca nici de 10 milioane. (Romania Libera)

Alte articole cu subiecte similare

Ieri, 34 de societati au stat pe tusa (Curierul National)

Lista institutiilor financiare nebancare

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a comunicat lista entitatilor care, prin activitatea de creditare desfasurata, intra sub incidenta prevederilor A"Dispozitii privind activitatea de creditare desfasurata de institutii financiare nebancareA". (Banii Nostri)

Companii

Ciocolata Kraft, luata la despachetat

Firma Kraft Foods vrea o noua dispensa de la practicile concurentiale dupa ce in 2004 a mai obtinut o astfel de exceptare. (Cotidianul)

Alte articole cu subiecte similare

Kraft vrea dispensa de la Consiliul Concurentei (Adevarul)

Investigatii de-ti lasa gura apa (Cronica Romana)

Schimbarea la fata a marcilor

Companiile recurg la liftinguri de imagine. A"CotidianulA" prezinta strategia, dar si riscurile celor mai cunoscute dintre acestea. (Cotidianul)

Esticii, tentatie pentru companiile din UE

Numarul companiilor din Uniunea Europeana care au angajat muncitori din Europa de Est s-a dublat anul trecut. (Adevarul)

PC propune o taxa de aderare pe profitul firmelor

A"Partidul care sprijina intreprinzatorii si ocroteste mediul de afaceriA" - asa cum se autointituleaza formatiunea lui Dan Voiculescu - vrea sa puna o taxa suplimentara pentru societatile care fac profit, lovind tocmai in propriul electorat. (Gandul)

General Motors da semnale de redresare

Indicele bursier american Dow Jones a atins miercuri cel mai inalt nivel din ultimii sase ani, dupa ce Anheuser-Busch, principalul producator de bere din SUA, a anuntat rezultate peste asteptari, si cel mai mare broker american a revizuit in sens pozitiv ratingul General Motors. (Antena 3)

Profitul Rompetrol Well Services a crescut de 9 ori in 2005

Rompetrol Well Services, divizia de servicii petroliere a grupului Rompetrol, a inregistrat in 2005 un profit net de 6,4 milioane de lei, de aproape noua ori mai mare decat cel din anul precedent. (Curierul National)

2,1 milioane lei pierderi la Sinteza Oradea, in 2005

In 2005, Sinteza Oradea a avut pierderi de 2,1 milioane lei. Veniturile companiei au totalizat 17,76 de milioane de lei, in timp ce cheltuielile aferente anului 2005 au atins suma de 19,87 de milioane de lei. (Curierul National)

'Specialist' de nota 3,95 pentru Rompetrol si Rafo

Expertul contabil desemnat de Parchetul General in cazurile Rafo Onesti si Rompetrol, Valeriu Cristian Bejinaru, a fost respins la examenul pentru atribuirea calitatii de auditor financiar, desfasurat intre 25 martie si 8 aprilie. (Jurnalul National)

Doar 24% din firmele romanesti au apelat la credite destinate IMM-urilor

CURS a realizat un sondaj de opinie la nivel national ce priveste atitudinea si perceptia IMM-urilor fata de mometul mult asteptat de unii: integrarea in UE. (Banking News)

It&C

Vodafone este oficial si in Romania

Vodafone se lanseaza pe piata romaneasca dupa 6 luni de promovare a companiei A"Connex si Vodafone ImpreunaA". (Banii Nostri)

Alte articole cu subiecte similare

Brandul Vodafone inlocuieste Connex (Adevarul)

Vodafone, lansare oficiala in Romania (Cronica Romana)

Connex a murit, traiasca Vodafone! (Jurnalul National)

150 de companii la CERF

CERF reuneste 150 de companii si peste 550 de marci de produse si solutii in domeniul IT&C, la cea de-a 15-a editie anuala. (Curierul National)

Alte articole cu subiecte similare

CERF 2006 isi asteapta vizitatorii intre 3 si 7 mai (Chip)

IBM introduce in Romania WebSphere Data Integration

IBM a lansat in Romania portofoliul de produse IBM WebSphere Data Integration (Ascential). (Curierul National)

Telefonie digitala in Timisoara, Cluj-Napoca si Ploiesti prin UPC Romania

UPC Romania a lansat telefonia digitala pentru clientii sai din orasele Timisoara, Cluj-Napoca si Ploiesti. Lansarea a coincis cu momentul in care, in Europa, UPC a sarbatorit atingerea unui numar de 1 milion de clienti abonati la serviciul de telefonie digitala. (Curierul National)

Microsoft versus UE

Microsoft a fost afectata de o decizie antitrust luata de Comisia Europeana impotriva sa, in 2004, fiind impiedicata sa concureze pe piata, fapt care a favorizat firmele rivale. (Jurnalul National)

Microsoft intentioneaza sa achizitioneze o companie specializata pe reclamele in jocuri

Microsoft intentioneaza sa plateasca o suma intre 200 si 400 de milioane de dolari pentru achizitionarea companiei Massive, o companie privata care plaseaza reclame in jocurile video. (Chip)

Auto

Industria componentelor auto, tinta investitiilor straine in 2006

Industria componentelor auto, producerea de biodiesel, precum si cea a materialelor de constructii sunt principalele domenii pe care mizeaza Romania in atragerea investitiilor straine, in anul premergator integrarii. Industria IT&C, farmaceutica si textila completeaza lista ramurilor economice de interes pentru companiile straine din Europa, dar si din Asia. (Adevarul)

Travel

Competitie la zboruri ieftine

Cea mai importanta companie aeriana low-cost din centrul si estul Europei, Wizz Air, a intrat pe piata romaneasca, urmand sa opereze saptamanal, din 14 iulie, de pe Aeroportul Transilvania din Targu-Mures. (Evenimentul Zilei)

Litoralul romanesc se umple de turisti si de controale

De 1 Mai multi turisti vor alege statiunile de pe litoral. Cererea este insa destul de mare si pentru Bulgaria. (Cotidianul)

Alte articole cu subiecte similare

Primii turisti la Marea Neagra sunt membrii echipelor de control (Cronica Romana)

Vara aduce vacante la tara cu pret redus

De la inceputul lunii mai vor fi disponibile oferte speciale si in pensiunile turistice. (Cotidianul)

Suntem una dintre cele mai ieftine destinatii turistice din lume

Romania este una dintre cele mai ieftine zone turistice din lume, fiind alaturi de Argentina si Nicaragua, printre cele trei locatii nou intrate in editia din acest an a ghidului "Cele mai ieftine destinatii din lume", publicat in Statele Unite. (Realitatea Romaneasca)

Stiri economice

Deficitul comercial a crescut cu 50%

Diferenta dintre importuri si exporturi s-a majorat in primul trimestru cu 49,5%, la 2,354 miliarde de euro, in conditiile mentinerii unui ritm mai ridicat de crestere in cazul importurilor decat al exporturilor, potrivit datelor publicate joi de Institutul National de Statistica (INS). (Evenimentul Zilei)

Alte articole cu subiecte similare

Balanta comerciala inclina tot mai mult spre importuri (Adevarul)

Exportul trage la calitate (Cotidianul)

Deficitul comercial va atinge 18 miliarde de euro in 2006 (Gardianul)

Deficitul comercial a crescut cu circa 50% in primul trimestru (Gandul)

Groapa deficitului (Ziua)

2,3 miliarde de euro deficitul pe primul trimestru (Curierul National)

Deficitul a crescut cu 49,5% (Jurnalul National)

Petrom scumpeste carburantii

Petrom va scumpi, incepand de astazi, produsele petroliere comercializate in reteaua sa de distributie, cu 6-7 bani/litru. (Adevarul)

Alte articole cu subiecte similare

Benzina Petrom mai scumpa cu 700 de lei (Ziua)

Benzina, mai scumpa la pompele Petrom (Antena 3)

UE aloca Romaniei inca 143 milioane de euro prin Programul SAPARD

Uniunea Europeana (UE) va aloca Romaniei prin Programul SAPARD, incepand cu luna mai, 43 milioane de euro pentru silvicultura. (Gardianul)

Alte articole cu subiecte similare

Patru noi masuride finantare SAPARD (Adevarul)

Comisia Europeana a acreditat inca 4 noi programe SAPARD (Gandul)

Programe SAPARD de 100 milioane euro, acreditate de Comisia Europeana (Curierul National)

Investitiile straine au totalizat 1 miliard de euro in primul trimestru al anului

Imbunatatirea mediului de afaceri, efectele introducerii cotei unice de impozitare si atitudinea pozitiva a partenerilor straini fata de Romania au condus la atragerea unui volum record de investitii straine directe in valoare de un miliard de euro, in perioada ianuarie-februarie 2006. Cronica Romana)

Alte articole cu subiecte similare

Record de investitii straine pt. Romania (Antena 3)

Romania a atras investitii de un miliard de euro, in primul trimestru (Banii Nostri)

Cu 94,1% mai mult capital strain (Curierul National)

15 mai - scadenta declaratiilor de venit

Formularele trebuie depuse de cei care au obtinut, pe langa salarii, castiguri din activitati independente, chirii, vanzare de actiuni sau venituri agricole. (Ziua)

Seres vrea sa inchida alte 73 de mine

Ministerul Economiei si Comertului (MEC) va solicita acordul Guvernului pentru inchiderea a 50 de mine si incetarea activitatii la alte 23 de exploatari pana la sfarsitul anului, masuri care necesita fonduri de circa 430 milioane dolari. (Ziua)

Alte articole cu subiecte similare

MEC vrea sa inchida inca 73 de mine (Curierul National)

Inca 73 de mine vor fi inchise (Realitatea Romaneasca)

Pagubele din agricultura se ridica la 15 milioane RON

Potrivit Ministerului Agriculturii, cele mai mari mari pierderi materiale se inregistreaza in judetele Calarasi, Dolj, Timis, Tulcea si Olt. (Realitatea TV)

Bugetul pentru 2007, asistat de FMI

O echipa a Fondului Monetar International (FMI) va veni la Bucuresti in a doua jumatate a acestui an pentru a oferi asistenta autoritatilor romane in legatura cu elaborarea bugetului pe anul 2007 si pe termen mediu. (Romania Libera)

Alte articole cu subiecte similare

FMI ofera asistenta autoritatilor romane (Antena 3)

Romania vrea asistenta de la FMI pentru bugetul pe 2007 (Realitatea Romaneasca)

Mai multe reclamatii impotriva contrafacerii intelectuale

Toate sectoarele economiei se confrunta cu fenomenul contrafacerii si pirateriei. Acest fenomen este departe de a fi stopat, in ciuda imbunatatirii masurilor si legilor de combatere a acestui flagel la nivel mondial. (Curierul National)

Companiile romanesti nu investesc in recrutarea de profesionisti

Conceptiile in ceea ce priveste vanatul fortei de munca de calitate nu s-a dezvoltat in Romania, angajatorii preferand sa nu investeasca intr-un profesionist. (Curierul National)

Alte articole cu subiecte similare

Cu firma la psiholog - Managerii cauta sa patrunda in mintea angajatilor (Jurnalul National)

Codul Muncii - problemele actuale din HR, dezbatute la Bucuresti

Din punct de vedere al orelor muncite, Romania ocupa locul doi in Europa, insa, potrivit unui studiu DBM din 2004, ca si eficienta este pe ultimul loc. Concluzia ar fi ca muncim mult si prost, desi nu am atins inca stadiul de workaholici. (Smart Financial)

www.directNews.ro - Topul stirilor zilei

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1162 ori