Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sibiul vinde terenuri pentru investitorii industriali

Sibiul vinde terenuri pentru investitorii industriali

Municipalitatea sibiana scoate la vanzare, prin licitatie, doua loturi de teren situate in Zona Industriala Vest, pretul fiind conform hotararii de consiliu, 376 de lei (plus TVA)/mp, adica de circa 10 ori mai mare decat cel cu care s-a vandut primul teren din zona industriala, in urma cu patru ani.

Despre vanzarea acestor terenuri, primarul Klaus Johannis a declarat joi, 12 iulie, in cadrul unei conferinte de presa ca se asteapta castigarea unor "bani frumosi". Cele doua terenuri scoase la vanzare de municipalitate sunt situate in intravilanul Sibiului si au o suprafata de 6.128 de metri si respectiv 6.613 de metri patrati.

Scoaterea lor la vanzare prin licitatie publica a fost decisa de Consiliul Local prin HCL 181/2007, iar destinatia acestora va fi construirea de cladiri pentru servicii si/sau birouri.

"Anuntul de licitatie a fost deja publicat in presa locala si centrala, iar cei interesati au putut, inca din data de 10 iulie, sa achizitioneze caietele de sarcini pentru fiecare lot si instructiunile privind organizarea si desfasurarea procedurii de vanzare", se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Sibiu.

Contravaloarea caietului de sarcini este de 500 lei, iar pretul de plecare este. Taxa de participare la licitatie este de 1000 lei. Licitatia va avea loc in data de 31 iulie 2007.

Municipalitatea a scos la vanzare incepand din anul 2003 loturi in suprafata totala de 110 hectare creand astfel Zona Industriala Vest a Sibiului. La ora actuala, Zona Industriala de Vest este populata de 28 de companii cu capital strain si autohton.

In total, municiplitatea a incasat din vanzarea terneurilor din Zona Industriala de Vest 12 milioane de lei. Ultimul teren de 10,07 hectare a fost achizitionat de SC Paltinis Leasing SA cu aproximativ 3,5 milioane de euro. Daca primul teren a fost vandut cu aproximativ 3 euro/mp, aceasta suma a crescut, la ultimul teren vandut din zona de vest pretul ajungand la circa 30 de euro/mp.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 991 ori