Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sibiul asteapta la fel de multi turisti ca in 2007

Sibiul asteapta la fel de multi turisti ca in 2007

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a declarat, joi, ca se asteapta ca anul acesta numarul turistilor care vor vizita orasul sa fie cel putin la fel de mare ca cel din 2007, cand orasul a fost Capitala Culturala Europena si s-au inregistrat aproape un milion de turisti.

"Cu ocazia Festivalului International de Teatru au inceput deja sa vina turisti, si ne asteptam ca numarul lor sa fie aproximativ acelasi cu cel de anul trecut", a spus Johannis.


Primaria Sibiu a pregatit, anul acesta, cateva masuri care sa vina in sprijinul celor care vor sa viziteze orasul. Prima noutate este prezenta in centrul istoric al Sibiul a patrulelor SPAT, formate din politisti comunitari care vorbesc o limba straina si care le ofera turistilor asistenta in ceea ce priveste siguranta si informarea lor.

"Principala menire a programului este prevenirea si solutionarea in timp real a evenimentelor nedorite pentru turisti si intampinarea nevoilor acestora prin transmiterea de informatii utile solicitate in mod frecvent de acestia", explica autoritatile sibiene.


O alta noutate se refera la cele trei puncte de informare turistica pe care le-a amenajat municipalitatea in trei locatii de interes maxim: Sala Expozitionala din cadrul sediului Primariei, Aeroportul International si mai nou, si in Gara Sibiu.

"Sibiul este singurul oras din tara care are la inceput de sezon trei centre de informare turistica functionale. Tot la Sibiu se afla si singurul punct de informare turistica din Romania amenajat in interiorul unui aeroport", a mai spus Johannis.


Centrul de Informare Turistica de la Gara este cel mai nou punct de acest gen deschis de municipalitate, odata cu finalizarea lucrarilor  de reabilitare a cladirii Garii Sibiu. La fel ca si in celelalte centre, personalul angajat lucreaza pe doua schimburi, de la prima la ultima cursa importanta. In total 10 persoane deservesc cele trei centre.

Conform observatiilor acestora, peste 600 de persoane se adreseaza zilnic serviciilor centrelor, solicitand informatii personal, telefonic sau prin e-mail si se asteapta o crestere continua in urmatoarele trei luni.


De asemenea, a alta noutate consta in aparitia actualizata a hartii Sibiului, disponibila deja in toate centrele de informare pentru turisti. Aceasta a fost retiparita si pusa gratuit la dispozitia municipalitatii intr-un numar de 20.000 de exemplare.

Aceasta contine fata de varianta precedenta cele mai noi puncte de atractie pentru turisti din Sibiu, fotografii actualizate si, in plus, localizeaza cele trei puncte de informare pentru turisti. Hartile sunt puse gratuit la dispozitia turistilor.


Pe langa acestea, infodesk-urile prezente in puncte de circulatie intensa asigura o modalitate placuta si rapida de informare pentru cei interesati.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1362 ori