Klaus Johannis: La Gaz Metan Medias se sifoneaza bani publici

Joi, 16 Iunie 2011, ora 18:29
1594 citiri
Klaus Johannis: La Gaz Metan Medias se sifoneaza bani publici

La clubul sportiv Gaz Metan Medias, sustinut financiar de companiile de stat Romgaz si Transgaz, se sifoneaza bani publici, a declarat Primarul Sibiului, Klaus Johannis, citat de NewsIn. 

"La Gaz Metan Medias se sifoneaza bani publici.

Se stie ca toate echipele de acolo sunt finantate de catre Romgaz si Transgaz, iar acest lucru nu mi se pare corect.

La sport, principala sursa de finantare trebuie sa fie cea privata", a declarat primarul Sibiului. Klaus Johannis sustine ca banii publici in activitatile sportive trebuie sa mearga doar in baza unor proiecte, si nu ca finantare principala.

"Noi, ca administratie locala, o sa sprijinim anumite actiuni, pe baza de proiecte, prin acordarea de premii, prin sustinerea unor deplasari si asa mai departe.

Dar nu mie se pare normal ca o echipa sa aiba principala sursa de finantare banul public. Or, la Medias, oamenii de afaceri nu vin cu bani de acasa pe care sa ii dea la echipa. Poate e invers", a declarat Johannis.

Reactia primarului Sibiului vine la o saptamana dupa ce a declarat ca Primaria si Consiliul Local Sibiu nu sustin financiar echipa de fotbal Vointa Sibiu din cauza faptului ca "in fotbal sunt prea multi smecheri in functii cheie".

Clubul Gaz Metan Medias este finantat, in cea mai mare parte, din banii veniti de la cele doua societati aflate in subordinea Ministerului Economiei - Romgaz si Transgaz.

In acest moment, Gaz Metan are doua echipe in primele ligi: la fotbal, unde s-a reusit in premiera calificarea in Europa League, si la baschet, gruparea medieseana fiind detinatoarea Cupei Romaniei. 

#klaus johannis, # clubul sportiv gaz metan medias, # gaz metan medias, # romgaz, # transgaz , #stiri Klaus Johannis