Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Johannis: Ar fi o naivitate sa credem ca aceste taieri salariale se refera numai la 2010

Johannis: Ar fi o naivitate sa credem ca aceste taieri salariale se refera numai la 2010

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, nu crede ca salariile vor reveni la nivelul actual nici in 2011, el afirmand, joi, ca se asteapta si la majorarea TVA si a cotei unice de impozitare, precizeaza Mediafax.

"Odata intrat pe aceasta filiera (a reducerii pensiilor si salariilor - n.r.), ea nu se poate finaliza pana la o relansare perceptibila a economiei. Ori aceasta nu se poate produce de la sine, ci doar cu un pachet de masuri economice. Nu se poate iesi de aici decat daca apar schimbari. Si daca Guvernul nu vine cu un pachet, lucrurile nu se vor imbunatati. Sa credem ca aceste taieri salariale se refera numai la 2010 ar fi o naivitate", a declarat, intr-o conferinta de presa, Klaus Johannis.

Acesta a adaugat ca se asteapta ca Executivul sa creasca si TVA si cota unica de impozitare, pentru ca economiile facute prin reducerea salariilor si pensiilor "nu vor fi suficiente".

Johannis a apreciat ca, din cauza reducerii salariilor bugetarilor cu 25 la suta, in ansamblu, bugetul Sibiului va fi afectat in anul 2010 cu peste 20 de milioane de lei.

"Din calculele preliminare pe care le-am facut, reducerile salariilor bugetarilor cu 25 la suta va duce la o scadere a veniturilor la peste 20 milioane pe un an intreg si, daca masurile se aplica si in 2011, vom avea o scadere a bugetului pe 2011, fata de 2010, de cel putin 10 la suta", a afirmat Johannis.

Potrivit acestuia, diminuarea veniturilor Sibiului nu tine de criza economica, ci strict de masura Guvernului de reducere a veniturilor salariatilor din sectorul bugetar.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1332 ori