Campionatul de Raliuri al Romaniei Dunlop

Marti, 24 Iulie 2007, ora 14:24
1395 citiri

Campionatul de Raliuri al Romaniei Dunlop a programat in perioada 19-21 iulie etapa a VII-a din calendarul sportiv al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, Raliul Sibiului Pirelli. Atentia deosebita a organizatorilor si a autoritatilor locale in privinta acestei competitii s-a reflectat in includerea sa in cadrul programului «Capitala Culturala Europeana 2007». Astfel a fost posibila festivitatea de prezentare oficiala a echipajelor participante in Piata Mare din centrul istoric al Sibiului, in prezenta domnului Klaus Johannis, primarul municipiului.

Prima proba contand pentru clasament a fost disputata vineri, pe traseul de rallycross de la marginea Sibiului. Programarea sa la o ora la care soarele de iulie si-a mai pierdut din puteri a facut ca spectatorii sa asiste in numar mare. A urmat renumita proba de noapte Santa, unde fanii si-au facut simtita prezenta, la adapostul focurilor de tabara, pe tot parcursul celor 15,8 km.

Avea sa fie si speciala decisiva pentru configuratia clasamentului final, castigatorul detasat al acesteia (echipajul Bogdan Marisca/Sebastian Itu) avand o misiune mai usoara in ziua urmatoare. Un atu al celor doi clujeni a fost pozitia numarul 1 de start, in conditiile in care cei care toti ceilalti au avut probleme cu praful dens ridicat de pe drumuri. De asemenea, suprafata de rulare se deteriora odata cu trecerea fiecarui concurent.

La bordul unui Mitsubishi Lancer Evo IX, Marisca si-a gestionat cu abilitate avansul in ziua de sambata, cand a cedat initiativa rivalilor sai. Avea sa castige numai doua probe speciale din cele 7 disputate (una fiind anulata), suficient insa pentru a se impune confortabil in fata lui Dan Girtofan, pilotul care alearga pe un Subaru Impreza STI. Podiumul clasamentului general si cel al grupei N a fost completat de italianul Marco Tempestini.

In clasamentul Grupei A s-a impus Alexandru Mitroi, tanarul pilot brasmarco_tempestini___locul_3.jpgovean reusind sa adune si trei puncte in clasamentul general, la volanul automobilului sau Citroen C2-R2. El a fost urmat de Heinz Gollner si Dimitris Vergitsis, in conditiile in care liderul de pana atunci al grupei (Nistor Duval) a abandonat inca din prima zi de concurs.

Campionul en-tire de la Grupa H, Gunther Graef (Toyota Celica), a reusit la Sibiu a doua victorie din acest sezon, consolidandu-si pozitia in varful ierarhiei, in fata lui Catalin Berari. Dupa doua abandonuri consecutive, germanul Bernd Kunzel a obtinut bronzul categoriei automobilelor neomologate.

Primul loc la categoria debutantilor i-a revenit lui Bogdan Stanoiev, tanarul pilot timisorean clasat pe locul al treilea si la Cupa Dacia Joe, in urma lui Ernest Mulner si a lui Cristian Turbatu. In fine, tripleta Bogdan Marisca, Titi Aur si Catalin Cismaru a urcat pe podiumul de la Sibiu al Cupei Mitsubishi.

Dupa etapa sibiana, clasamentele in Campionatul de Raliuri al Romaniei Dunlop se prezinta astfel:

Clasament General FIA (N+A)
1 Marisca Bogdan / Itu Sebastian 56
2Tempestini Marco / Pulpea Dorin45
3Girtofan Dan / Berghea Adrian 38
4Aur Constantin / Avram Anton 31
5Ungur Daniel / Jucan Petru 25

Alexandru_Pitigoi_Raliul_Si.jpgGrupa N
1Marisca Bogdan / Itu Sebastian 56
2Tempestini Marco / Pulpea Dorin45
3Girtofan Dan / Berghea Adrian 39
4Aur Constantin / Avram Anton 32
5Ungur Daniel / Jucan Petru 26

Grupa A
1Mitroi Alexandru / Hard Valentin 42
2Goellner Heinz / Spuderka Dan 38
3Duval Nistor / Papp Raoul 35
4 Vergitsis Dimitris / Sevastian Ivan30
5Raspopa Adrian / Colceriu Sorin 20

Grupa H
1 Graef Gunther / Cibu Cristian58
2Berari Catalin / Hangu Florin52
3Mihalache Manuel / Soos Janos30
4Cladoveanu Aurel / Fesahi Paul23
5Kuenzel Bernd / Meier Heike17

Clasament debutanti
1Stanoiev Bogdan / Hatigan Danut46
2Cascaval Andrei / Minea Bogdan29
3Anton Luncan Dan / Hulea Razvan26
4Iacomi Alin / Metesan Erich 25
5Dragomir Mihai / Maier Calin Ilie22

Cupa Dacia Joe
1Turbatu Cristian / Stefanescu Silviu66
2Mulner Ernest / Vulcu Mugurel47
3 Stanoiev Bogdan / Hatigan Danut46
4Samoila Bogdan / Cojocaru Florin 24
5Bunica Alina Carmina / Dicoi Ioan16

Cupa Mitsubishi
1Marisca Bogdan / Itu Sebastian126
2Aur Constantin / Avram Anton99
3Leu Mihai / Campeanu Flavius71
4Cismaru Catalin / Lazar Gabriel70
5Pitigoi Alexandru / Csomortani Botond56


Despre Campionatul de Raliuri al Romanie DunlopTiti_Aur_Raliul_Sibiului_20.jpg

Campionatul de Raliuri al Romaniei este o competitie initiata si organizata anual de Federatia Romana de Automobilism Sportiv. Aceasta competitie a devenit deja o traditie in spatiul romanesc al curselor profesioniste de automobilism sportiv. Incepand din acest an, initiativei FRAS de a promova sportivitatea si performanta in intrecerile auto s-a alaturat si compania Dunlop, unul dintre cei mai mari producatori de anvelope de inalta performanta la nivel mondial.

Valorile Dunlop, dintre care amintim adevaratul spirit al performantei, traditia curselor de automobile si profesionalismul celei mai inalte performante, se alatura si intaresc valorile Campionatului de Raliuri al Romaniei si ale racing-ului romanesc in general.

Bloombiz