Basescu: Cota unica si-a facut datoria perfect, nu exista dubii

Joi, 05 Noiembrie 2009, ora 11:16
1294 citiri
Basescu: Cota unica si-a facut datoria perfect, nu exista dubii

Presedintele Traian Basescu ii acuza pe parlamentarii din coalitia majoritara de iresponsabilitate din cauza ca au daramat doua guverne intr-o luna de zile, Boc si Croitoru, ceea ce face ca Romania sa piarda transa a treia de la FMI si UE si sa se imprumute la costuri mult mai mari de pe piata interna.

"Daca discutam de responsabilitate, presedintele Romaniei nu a votat pentru caderea niciunui guvern. Actuala majoritate de la Grivco a daramat ieri al doilea guvern intr-o luna de zile", a declarat Traian Basescu intr-un interviu la Realitatea FM.

"Nu am acceptat sa desemnez un premier in spatele caruia sa se aseze domnia oligarhica si nu o voi face cat voi fi presedinte", a mai adaugat acesta, ca replica la acuzatiile aduse cu privire la refuzul de a-l desemna premier pe Klaus Johannis si la amanarea primirii banilor de la institutiile internationale.

Seful statului a mai explicat ca vom fi nevoiti, cel mai probabil, sa ne imprumutam de pe piata interna, "desigur, mai scump decat de la FMI. Nu putem lua de la investitii, pentru ca parte dintre ei ajung tot in salarii, la cei care muncesc la drumuri, la alte investitii".

Intrebat ce se intampla cu salariile si pensiile pe luna decembrie, acesta a raspuns foarte ferm : "Se vor plati, dar nu din banii de la FMI(...)Integral! Repet: salariile si pensiile romanilor se vor plati integral. Punct".

Cota unica ar putea scadea din 2011

In privinta cotei unice si a TVA, seful statului a ramas pe pozitii: "Eu imi mentin punctul de vedere ca pentru a asigura stabilitatea economica trebuie sa mentinem si cota unica de impozitare si TVA la acelasi nivel(...) Cota unica si-a facut datoria perfect, nu exista dubii".

"Mai poate sa si-o faca, in continuare?", a fost intrebat. "Categoric da, este una din cheile evolutiei noastre economice pozitive. Daca vom putea, probabil in 2011 s-ar putea sa o coboram de la 16%, la 14%, poate chiar la 12%(...) Interesul nostru este sa stimulam consumul, lasand mai multi bani in buzunarele salariatilor, iar oamenilor de afaceri sa le dam posibilitatea sa investeasca mai mult", a raspuns acesta.

Pe de alta parte, semnalele nu sunt bune pentru bugetarii amenintati de concedieri masive.

"Deocamdata sunt 9.000 din agentiile care se desfiinteaza. Anul viitor?... Va sigur ca nu am o evaluare legata de acest lucru, nu e obiectivul meu sau al guvernului sa reduca irational numarul de bugetari, dar cei care sunt in plus, care intaresc birocratia, vor fi cu siguranta restructurati (...) iar altii isi vor pierde facilitatile".

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#basescu, #boc, #cota, #croitoru, #guvern, #impozit, #unica , #stiri Klaus Johannis