Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

SNR si Posta Romana se pregatesc de privatizare

SNR si Posta Romana se pregatesc de privatizare

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) va publica, in urmatoarele 10 zile, anuntul privind selectarea consultantului pentru inceperea procesului de privatizare a Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR).Ministrul a declarat acum cateva luni, ca prima etapa a procesului de privatizare a SNR va incepe in 2006.

A"In functie de recomandarile consultantului, probabil ca intr-o prima faza statul va vinde un pachet de actiuni minoritarA" a spus ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy. SNR, afost infiintata in anul 1991, prin reorganizarea si divizarea Rom Post Telecom, iar anul trecut a raportat o cifra de afaceri de 212,3 milioane de lei si un profit brut de 22,7 milioane lei.

Ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy, a afirmat ca un anunt similar va fi facut, in cateva saptamani, si pentru selectarea consultantului privind privatizarea Companiei Nationale Posta Romana. MCTI a primit, in data de 25 august, un numar de 12 scrisori de interes din partea ABN-AMRO, BNP Paribas, consortiul format din Deutsche Bank si BRD Securities, CA-IB, Citibank, Credit Suisse First Boston, consortiul format din HSBC si BCR, JP Morgan, Lazard & Co, Merrill Lynch, Morgan Stanley si consortiul format din UBS, ING si CET pentru furnizarea de servicii de consultanta financiara in procesul de vanzare a actiunilor pe care le mai detine statul a Romtelecom.

Oficialul Ministerului Comunicatiilor a mai spus ca, in 30 de zile, studiul privind posibilitatile de privatizare sau de relansare a POSTelecom va fi finalizat de catre consultantul angajat, o companie din Cehia. Statul detine 45,99% din actiunile Romtelecom, 80% din capitalul social al POSTelecom, si este singurul actionar al SNR.

Averea

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1153 ori