Profitul JPMorgan a crescut cu 55% in T1

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 18:47
1355 citiri
Profitul JPMorgan a crescut cu 55% in T1

JPMorgan Chase & Co, a doua banca americana din punct de vedere al activelor, a anuntat ca profitul sau net a crescut cu 55% in primul trimestru, peste asteptarile analistilor, pe fondul cresterii veniturilor din tranzactii si scaderii provizioanelor pentru creditele neperformante, scrie Bloomberg.

Profitul net a avansat in primele trei luni ale anului la 3,33 miliarde dolari, sau 74 centi/actiune, de la 2,14 miliarde dolari, sau 40 centi/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.

Analistii estimau un profit de 64 centi/actiune.

"Acestea sunt rezultate pe care le-ai astepta de la Goldman poate, in conditii foarte bune de tranzactionare", a declarat Michael Holland, presedintele Holland & Co.

Directorul executiv Jamie Dimon a reusit sa mentina banca pe profit in timpul crizei financiare, mizand pe veniturile din comisioane pentru a compensa pierderile din creditele ipotecare si din cardurile de credit. Banca a generat trei sferturi din profitul din primul trimestru in cadrul diviziei bancare de investitii.

Veniturile din primul trimestru au avansat cu 11%, la 27,7 miliarde dolari, peste estimarile analistilor.

Nivelul provizioanelor pentru creditele neperformante a scazut la 7 miliarde dolari, de la 8,9 miliarde in trimestrul precedent, si de la 10 miliarde dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cupinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#profit, #jp, #morgan, #venituri , #stiri JP Morgan