Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pirelli rascumpara o participatie din divizia sa de anvelope pentru 1,29 miliarde dolari

Pirelli rascumpara o participatie din divizia sa de anvelope pentru 1,29 miliarde dolari
Grupul italian Pirelli & C va rascumpara o participatie de 38,9% din divizia sa producatoare de anvelope de la un grup de banci, in schimbul sumei de 835,5 milioane euro (1,29 miliarde dolari), recastigand controlul total al acestei divizii, informeaza Reuters. Acordul, ce include plata in numerar a unei sume de 434,4 milioane euro, a fost indelung asteptat, rezolvand astfel problema viitorului acestei participatii, pe care Pirelli ar fi dorit sa o listeze la bursa in 2006.


Pirelli, care afirma ca este al cincilea producator de anvelope din lume, va prelua si o datorie de 401,1 milioane euro de la compania Speed, prin care grupul de banci a realizat preluarea.Pirelli a precizat ca aceasta tranzactie se va finaliza miercuri, iar participatia va fi transferata pana in luna iulie.Pirelli a vandut aceasta participatie unui grup de banci format din Intesa Sanpaolo, UniCredit, Mediobanca, JP Morgan, Lehman Brothers si Banca Leonardo in 2006, pentru suma de 740 milioane euro, intr-o perioada in care volatilitatea pietelor financiare a impiedicat o listare.Presedintele Pirelli, Marco Tronchetti Provera, a luat in calcul aceasta operatiune dupa vanzarea unei participatii detinute din principala companie de telefonie din Italia, TelecomItalia, pentru 3,3 miliarde euro, in 2007.Pirelli intentioneaza sa demareze un vast proces de restructurare, urmand, dupa vanzarea participatiei din TelecomItalia, sa se concentreze pe sectoarele de baza, de productie de anvelope si afaceri imobiliare.Pirelli are o capitalizare de piata de aproximativ 3,33 miliarde euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 823 ori