Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

OTE a ales firmele ce vor administra emisiunea de obligatiuni de 2 miliarde de euro

OTE a ales firmele ce vor administra emisiunea de obligatiuni de 2 miliarde de euro
Principalul grup de telecomunicatii din Grecia, OTE, a anuntat joi ca a ales firmele Citigroup, Dresdner Kleinwort, JP Morgan si NBGI pentru a manageria lansarea unei emisiuni de obligatiuni de aproximativ doua miliarde de euro, conform Reuters. Acest mandat vine pe fondul anuntului facut de OTE in cursul lunii trecute, prin care declara ca planuieste sa emita obligatiuni in valoare de maxim doua miliarde de euro (2,55 miliarde de dolari) pentru a refinanta achizitia companiei Germanos de catre subsidiara sa Cosmote.
Aceasta operatiune s-ar ridica la aproximativ 1,5 miliarde de dolari, jumatate reprezentand obligatiuni de curs fluctuant pe o perioada de trei ani iar cealalta jumatate fiind obligatini cu valoare fixa cu termen pana in luna mai a anului 2016, a precizat un comunicat oficial al grupului OTE.

Aceasta emisiune de obligatiuni este menita a refinanta cumpararea firmei Cosmote si a aduna fonduri pentru "diverse obiective ale companiei", a adaugat comunicatul.

Grupul Cosmote, care este detinut in masura de 67% de catre OTE va cumpara firma Germanos, aceasta firma reprezentand un punct de vanzare a produselor principalelor firme de telecomunicatii din Grecia.

Grupul elen OTE este liderul pietei de telecomunicatii din Grecia, unde detine si compania de telefonie mobila Cosmote prezenta si in Romania. De asemenea, grupul elen este actionar majoritar (54%) la operatorul de telefonie fixa roman Romtelecom.

Societatea comerciala Germanos Grecia este prezenta in Romania prin Germanos Romania si filiala sa, Sunlight Romania Filiala Bucuresti SRL.

Cifra de afaceri Germanos Romania a crescut cu aproape 30% si a ajuns la 54,9 milioane de euro, insa profitul brut a scazut cu 3,2 milioane de euro, compania inregistrand o piedere de 900.000 de euro pentru primul semestru al 2006, conform datelor facute publice de companie.

Cosmote a preluat in luna mai 42% din actiunile Germanos, Romania fiind ultima tara in care operatorul mobil a primit avizul autoritatilor din domeniul concurential pentru aceasta achizitie.


NewsIn

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 597 ori