Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

JP Morgan: pretul petrolului, 65 dolari/baril in T4.

JP Morgan: pretul petrolului, 65 dolari/baril in T4.

JP Morgan si-a revizuit in urcare estimarile cu privire la pretul petrolului din al patrulea trimestru al acestui an, de la 55 la 65dolari/baril, in contextul in care mizeaza pe o revenire a economiei si pe factori sezonieri, relateaza Reuters.

JP Morgan si-a revizuit si previziunile pentru anul viitor, la 70 dolari/baril, fata de 60 dolari/baril, cat prevedea in raportul energetic din luna anterioara.

"Dolarul a fost primul factor care a influentat piata ", a declarat Lawrence Eagles, seful departamentului pentru marfuri din cadrul JP Morgan Chase.

Dolarul si-a extins castigurile in fata unui cos de valute, inregistrand in sedinta de vineri cea mai mare crestere de o zi din ultimele cinci luni, in contextul in care statisticile au indicat o incetinire a ritmului de disponibilizari din Statele Unite.


Dolarul mai puternic face ca marfurile denominate in moneda americane, precum petrolul, sa fie mai scumpe pentru detinatorii de alte valute.

Pretul petrolului s-a dublat de cand a atins nivelul minim de 30 dolari/baril, la mijlocul lunii decembrie, ajungand in sedinta de luni la 67,53 dolari/baril, insa este inca departe de nivelul maxim de 147 dolari/baril, atins in iulie 2008.


Eagles a spus ca urmatoarele estimari vor lua in calcul toti factorii de risc, evaluand stocurile mari, dar si revenirea economica.

"Daca previziunile economice sunt corecte si vom iesi din recesiune, pretul petrolului va fi ceva mai mare", a spus acesta.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1211 ori
Citeste mai multe desprepetrol piata baril economie dolar