Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

JP Morgan incepe negocierile pentru consultanta in privatizarea CEC

JP Morgan incepe negocierile pentru consultanta in privatizarea CEC

Comisia de privatizare a Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) a anuntat ca s-a luat decizia inceperii negocierilor cu banca de investitii JPMorgan, in vederea angajarii consultantului pentru privatizare.Contractul urmeaza sa fie atribuit dupa finalizarea negocierilor, iar daca acestea esueaza comisia va aborda urmatoarea banca selectata pentru demararea discutiilor.

La inceputul lunii septembrie, comisia de privatizare a CEC a decis in urma evaluarii ofertelor tehnice ca Citigroup Global Market Ltd, Credit Swisse First Boston (Europe) Ltd si JPMorgan sa ramana in competitia pentru angajarea consultantului pentru privatizare.

Cele trei banci au fost selectate din cele sase oferte prezentate in luna iunie, cand si-au exprimat interesul si Rothschild Conseil International, HSBC si BNP Paribas.

Consultantul cu care se va incheia un contract va elabora pana in februarie 2005 strategia de vanzare a CEC, care ar trebui avizata de guvenr pana la sfarsitul lunii martie 2005. Procesul de privatizare ar trebui finalizat pana la sfarsitul anului viitor.

Reteaua CEC cuprinde 1.424 de sucursale si agentii, cu 325 de unitati mai putin decat in anul 2000, iar numarul angajatilor a ajuns de la 12.000, in urma cu patru ani, la 9.270, in prezent.

Conducerea CEC a fost revizuita la inceputul lunii septembrie, cand Enache Jiru a fost numit in locul lui Constantin Teculescu in functia de presedinte al institutiei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 831 ori