JP Morgan Chase plateste 280 de milioane $ pentru a scapa de un litigiu

Vineri, 08 Iulie 2011, ora 17:19
1041 citiri
JP Morgan Chase plateste 280 de milioane $ pentru a scapa de un litigiu

JP Morgan Chase va plati 228 de milioane de dolari pentru a incheia un litigiu in care autoritatile federale americane au acuzat banca de aranjarea anumitor licitatii prin care ar fi obtinut contracte de intermediere ale unor emisiuni de obligatiuni, potrivit Mediafax.

 

 

Suma care va fi platita de JPMorgan este cea mai mare anuntata pana in prezent in cadrul unei anchete derulata de Departamentul de Justitie si alte agentii federale americane, potrivit cotidianului Financial Times.

In decembrie, Bank of America a acceptat sa plateasca 137 milioane de dolari pentru a scapa de acuzatii similare, iar in mai grupul elvetian UBS a ajuns la un acord in schimbul a 160 milioane de dolari.

Pe langa institutiile de credit, au fost acuzate si 18 persoane, inclusiv James Hertz, un fost angajat JPMorgan. Noua dintre cei 18 au pledat vinovati, potrivit Departamentului de Stat.

 

 

Cea mai mare parte a banilor platiti, aproape 130 de milioane de dolari, va reveni municipalitatilor si altor emitenti, a anuntat JPMorgan.

In cadrul intelegerii cu autoritatile SUA, grupul JPMorgan a recunoscut si a acceptat ca este responsabil de comportamnetul anticoncurential al unor fosti angajati inainte de anul 2006. JPMorgan a renuntat la divizia de derivate municipale in 2008.

 

Municipalitatile americane investesc, de obicei, fondurile obtinute prin vanzarea de obligatiuni pana la utilizarea acestora in scopul pentru care au fost atrase.

Potrivit regulilor Fiscului american, pentru a fi scutite de taxe, aceste investitii trebuie realizate la o valoare corecta in functie de piata.

Cel mai utilizat mod de a stabili valoarea corecta de piata este printr-o licitatie. Ancheta autoritatilor a acuzat JPMorgan ca a subminat, in anumite situatii, procesul competitiv al licitatiei deoarece a obtinut informatii despre ofertele concurentilor, in timp ce cu alte ocazii ceilalti participanti la licitatie inaintau deliberat oferte foarte scazute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#jp morgan chase, #litigiu, #ancheta autoritati federale, #licitatie, #investitie , #stiri JP Morgan