JP Morgan Chase plateste 280 de milioane $ pentru a scapa de un litigiu

Vineri, 08 Iulie 2011, ora 17:19
1041 citiri
JP Morgan Chase plateste 280 de milioane $ pentru a scapa de un litigiu

JP Morgan Chase va plati 228 de milioane de dolari pentru a incheia un litigiu in care autoritatile federale americane au acuzat banca de aranjarea anumitor licitatii prin care ar fi obtinut contracte de intermediere ale unor emisiuni de obligatiuni, potrivit Mediafax.

 

 

Suma care va fi platita de JPMorgan este cea mai mare anuntata pana in prezent in cadrul unei anchete derulata de Departamentul de Justitie si alte agentii federale americane, potrivit cotidianului Financial Times.

In decembrie, Bank of America a acceptat sa plateasca 137 milioane de dolari pentru a scapa de acuzatii similare, iar in mai grupul elvetian UBS a ajuns la un acord in schimbul a 160 milioane de dolari.

Pe langa institutiile de credit, au fost acuzate si 18 persoane, inclusiv James Hertz, un fost angajat JPMorgan. Noua dintre cei 18 au pledat vinovati, potrivit Departamentului de Stat.

 

 

Cea mai mare parte a banilor platiti, aproape 130 de milioane de dolari, va reveni municipalitatilor si altor emitenti, a anuntat JPMorgan.

In cadrul intelegerii cu autoritatile SUA, grupul JPMorgan a recunoscut si a acceptat ca este responsabil de comportamnetul anticoncurential al unor fosti angajati inainte de anul 2006. JPMorgan a renuntat la divizia de derivate municipale in 2008.

 

Municipalitatile americane investesc, de obicei, fondurile obtinute prin vanzarea de obligatiuni pana la utilizarea acestora in scopul pentru care au fost atrase.

Potrivit regulilor Fiscului american, pentru a fi scutite de taxe, aceste investitii trebuie realizate la o valoare corecta in functie de piata.

Cel mai utilizat mod de a stabili valoarea corecta de piata este printr-o licitatie. Ancheta autoritatilor a acuzat JPMorgan ca a subminat, in anumite situatii, procesul competitiv al licitatiei deoarece a obtinut informatii despre ofertele concurentilor, in timp ce cu alte ocazii ceilalti participanti la licitatie inaintau deliberat oferte foarte scazute.

Un gigant german deschide o nouă fabrică în România. Vor fi angajați sute de oameni
Un gigant german deschide o nouă fabrică în România. Vor fi angajați sute de oameni
O nouă unitate de producție va fi construită la Sibiu de grupul german Continental. Aceasta va costa în jur de 45 de milioane de euro, o parte din bani urmând să vină din fonduri de stat...
O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
Se creează noi locuri de muncă pentru români. O mare companie din Europa deschide o nouă fabrică. De'Longhi, producătorul italian de mici electrocasnice, extinde afacerile sale în...
#jp morgan chase, #litigiu, #ancheta autoritati federale, #licitatie, #investitie , #stiri JP Morgan

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  2. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  3. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  4. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  5. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  6. Se închide o fabrică importantă din industria alimentară. Concedierile anunțate de conducerea companiei
  7. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  8. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  9. Semnal de alarmă la un important proiect de infrastructură: ”Termenul din PNRR este foarte greu de îndeplinit” FOTO&VIDEO
  10. Bucureștiul după alegeri. Ce rămâne din trenul metropolitan: "Ne punem bețe în roate singuri. Mobilitatea nu ține cont de astfel de granițe" VIDEO