Hackerii au furat datele a 77 mil utilizatori Playstation Sony

Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 18:20
1705 citiri
Hackerii au furat datele a 77 mil utilizatori Playstation Sony

Sony a avertizat 77 de milioane de utilizatori ai serviciilor online PlayStation Network si Qriocity ca este posibil ca datele privind cardurile de credit, adresele si alte informatii personale sa fi fost furate de un hacker, transmite Mediafax.

Actiunile Sony au incheiat tranzactiile de miercuri de la Tokyo in scadere cu 2%, pe o piata in crestere cu 1,4%.

"In prezent nu exista dovezi ca datele referitoare la cardurile de credit au fost furate, dar nu putem exclude posibilitatea", a declarat Patrick Seybold, purtator de cuvant al companiei.

Hackerul a obtinut numele utilizatorilor, adresele de e-mail, datele de nastere, datele de conectare si istoricul achizitiilor efectuate prin serviciile online ale Sony, a aratat Seybold.

Scandalul ar putea afecta reputatia Sony, in conditiile in care compania a anuntat abia dupa o saptamana ca platforma PlayStation Network a fost inchisa din cauza "unei accesarii neautorizate", in perioada 15-19 aprilie, a comentat Financial Times.

Comunicarea defectuasa a transformat problemele de natura tehnica de la alte companii japoneze importante intr-un adevarat cosmar.

Asa s-a intamplat in cazul grupului Toyota, care a fost criticat puternic in urma cu un an pentru ca a dezvaluit cu intarziere problemele care au dus la rechemarea mai multor milioane de masini, din cauza riscului de blocare a pedalei de acceleratie.

Furtul de date de la Sony pune in pericol strategia de viitor a companiei.

Serviciile online precum PlayStation ocupa un loc tot mai important in strategia grupului, care trece printr-un proces dificil de restructurare si mizeaza pe combinarea produselor hardware si de entertainment pentru a concura mai eficient companii rivale din Coreea de Sud dar si Apple.

PlayStation Network este folosita pentru descarcarea de software si jocuri multiplayer.

 

La sfarsitul lui martie, un alt atac de acest tip a avut loc la platforma Epsilon Data Management operata de Alliance Data System, care a dus la furtul datelor clientilor unor banci precum Citigroup si JP Morgan Chase, dar si ai retailerilor Best Buy si Walgreen.

Sony a raportat atacul hackerului la biroul FMI din San Diego specializat in criminalitate cibernetica, a relatat New York Times.

 

Compania a inchis PlayStation Network si Qriocity pe 20 aprilie, ambele servicii urmand sa fie reluate in decurs de o saptamana.

Sony recomanda clientilor sa isi schimbe parolele si ID-urile, la toate serviciile online la care le folosesc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#utilizatori, #datele personale ale utilizatorilor, #fur de date personale, #playstation sony, #hacker , #stiri JP Morgan