Autoritatile austriece investigheaza vanzarea actiunilor detinute de OMV la MOL - TMCTV

Miercuri, 22 Aprilie 2009, ora 12:32
1295 citiri
Autoritatile austriece investigheaza vanzarea actiunilor detinute de OMV la MOL - TMCTV

Grupul austriac OMV a confirmat, miercuri, pentru The Money Channel (TMCTV), ca autoritatile austriece investigheaza vanzarea actiunilor detinute de OMV la MOL catre compania rusa Surgutneftgas.

Tranzactia, in valoare de 1,4 miliarde de euro, a ridicat semne de intrebare in presa austriaca, seful OMV, Wolfgang Ruttensdorfer, fiind suspectat in acest caz de manipularea pietei de capital si insider trading, arata The Money Channel.

Investigatia declansata deAutoritatea pentru Piete Financiare a inceput, potrivit cotidianului austriac Wirtschafblat, in contextul in care seful OMV, Wolfgang Ruttensdorfer, a cumparat pe data de 23 martie, actiuni OMV in valoare de 620.444 euro.

Ulterior acesta a declarat pentru revista Profil ca nu intentioneaza sa vinda participatia companiei austriece la MOL, arata The Money Channel.

La doar 7 zile, pe 30 martie, OMV anunta vanzarea pachetului de 22 de milioane de actiuni detinut la MOL catre compania Surgutneftegaz, tranzactia fiind intermediata de banca de investitii JP Morgan.

In urma anuntului, actiunile OMV au castigat 3,33%, profitul virtual inregistrat de Ruttensdorfer fiind de aproape 45.000 de euro.

Intr-un comunicat remis The Money Channel, OMV a confirmat astazi existenta unei investigatii in acest caz, precizand ca va colabora cu autortatile.

OMV a precizat ca vanzarea actiunilor detinute de OMV la MOL catre Surgutneftgas a respectat toate termenele si cerintele legale relevante precum si standardele bunei guvernante corporative.

Punctul de vedere al OMV transmis la solicitarea The Money Channel "Am fost informati despre investigatia Autoritatii pentru Pietele Financiare cu privire la vanzarea actiunilor detinute de OMV la MOL catre Surgutneftgas.

Colaboram si oferim toata sustinerea noastra pentru investigatia autoritatii. Ca si companie listata, OMV respecta toate legile si reglementarile, conform standardelor internationale pentru o buna guvernanta corporativa.

Aceasta practica se aplica inclusiv la tranzactia pentru vanzarea actiunilor detinute de OMV la MOL catre Surgutneftgas incepand cu 30 martie 2009.

Cu privire la tranzactiile cu valori mobiliare ale lui Ruttenstorfer din 23 martie 2009, subliniem faptul ca au fost respectate toate termenele si cerintele legale relevante precum si standardele bunei guvernante corporative.

In plus, OMV considera comunicarea transparenta si publicarea regulata a tranzactiilor cu valori mobiliare ale conducerii o practica comuna." 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni, # companie, # capital , #stiri JP Morgan