Seful JPMorgan ar putea renunta la post in cazul in cazul unor schimbari in organigrama bancii

Luni, 13 Mai 2013, ora 10:09
1116 citiri
Seful JPMorgan ar putea renunta la post in cazul in cazul unor schimbari in organigrama bancii
James Dimon ia in calcul demisa, daca va trebui sa renunte la una din functiile de presedinte sau director general JPMorgan. Sursa foto: CBS News

Seful JPMorgan, James Dimon, ia in calcul parasirea bancii americane daca actionarii il vor forta sa renunte la unul dintre posturile de director general sau presedinte pe care le detine in prezent, au declarat persoane apropiate situatiei, citate de Wall Street Journal.

Dimon a ridicat posibilitatea de a renunta la JPMorgan, cea mai mare banca dupa active din SUA, in timpul unei intalniri cu investitorii, saptamana trecuta.

Remarca sefului bancii este cel mai puternic semnal de pana acum privind optiunile luate in calcul de acesta, intr-un moment definitoriu al carierei sale.

Rezultatul final al votului asupra propunerii separarii celor doua posturi cheie va fi anuntat la 21 mai, la adunarea generala anuala a actionarilor.

Intrebat care ar fi cel mai grav scenariu in cazul in care actionarii ar vota propunerea, Dimon a afirmat ca una dintre variante este ca ar putea pleca, a declarat Glenn Schorr, analist la Nomura Securities, organizatorul discutiei dintre Dimon si investitori.

Profitul JP Morgan a crescut cu 33% in primul trimestru, de la 4,9 miliarde de dolari in primele trei luni ale anului trecut la 6,5 miliarde de dolari.

Rezultatul din primul trimestru al anului trecut a fost afectat de cazul "Balenei de la Londra", in care banca a inregistrat pierderi de miliarde de dolari prin tranzactii neinspirate cu instrumente financiare derivate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#director general JPMorgan, #James Dimon sef JPMorgan, #separare functii JPMorgan, #decizii actionari JPMorgan , #Management