JPMorgan Chase, cea mai mare banca de investitii din lume in primul trimestru

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 16:26
1506 citiri
JPMorgan Chase, cea mai mare banca de investitii din lume in primul trimestru

JPMorgan Chase si-a pastrat pozitia de cea mai mare banca de investitii din lume in primul trimestru al acestui an, in conditiile in care a realizat venituri de 6,9 miliarde de dolari, arata un studiu publicat miercuri de firma de cercetare Coalition, transmite Reuters.

Pe locul al doilea se afla, la egalitate, patru banci de investitii, Bank of America Merrill Lynch, Citigroup, Deutsche Bank si Goldman Sachs, urmate de Barclays, Credit Suisse si Morgan Stanley.

Analistii urmaresc cu atentie acest clasament in conditiile in care bancile din intreaga lume isi restructureaza operatiunile pentru a reduce costurile si a imbunatati profitabilitatea.

Coalition a precizat ca in primele trei luni ale acestui an JPMorgan a realizat venituri de 4,3 miliarde de dolari in sectorul FICC (venituri fixe, tranzactii valutare si tranzactiile cu materii prime), la aceasta categorie fiind urmata de Citi si Deutsche Bank. In schimb, Goldman Sachs s-a clasat pe primul loc la categoria equities, urmata de JPMorgan si UBS, cu venituri de 1,4 miliarde de dolari.

In sfarsit, Goldman Sachs si Bank of America s-au clasat pe primul loc la veniturile din consultanta cu 1,4 miliarde de dolari.

Pe regiuni, primele cinci banci americane au inregistrat venituri mai mici cu 7% in primul trimestru al acestui an comparativ cu perioada similara a anului trecut. In schimb, primele patru mari banci de investitii din Europa (Deutsche Bank, Barclays, UBS si Credit Suisse) au raportat venituri stabile in primul trimestru in conditiile in care reducerea costurilor le-a permis sa tina pasul cu rivalii americani.

JPMorgan a fost si in 2012 cea mai mare banca de investitii cu venituri de 24,1 miliarde de dolari, dintr-un total de 159 miliarde de dolari realizat pe cele mai mari 10 banci din lume pe care le-a analizat Coalition.

Ultimii cinci ani au fost o perioada dificila pentru bancherii de investitii, volumul tranzactiilor de tip fuziuni & achizitii cazand de la un varf de 4.100 miliarde de dolari in 2007 la 2.200 miliarde de dolari anul trecut.

#rezultate financiare JPMorgan, #venituri JPMorgan, #cea mai mare banca, #banci investitii mari, #JPMorgan banca investitii , #Investitii