J.P. Morgan cumpara de la MF Global. Tinta: Bursa de Metale

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 12:48
1184 citiri
J.P. Morgan cumpara de la MF Global. Tinta: Bursa de Metale

J.P. Morgan ar fi cumparat un procent de 4,7% din Bursa Londoneza de Metale (LME) de la defuncta firma de brokeraj MF Global, au declarat doua persoane aproapiate bancii, care devine acum cel mai mare actionar al LME.

Banca de investitii ar urma sa plateasca 25 milioane lire (39,1 milioane dolari) petru participatia la cea mai mare piata mondiala a metalelor industriale, indicand si la o valoare totala a LME de 530 milioane de lire, scrie Reuters.

Anuntul ar putea fi facut saptamana aceasta

Desi achizitia nu a fost facuta publica pana acum, sursele din interiorul bancii sustin ca J.P. Morgan ar putea face anuntul in cursul saptamanii acestea.

Achizitia J.P. Morgan ar putea schimba balantele in lupta pentru preluarea LME, care a anuntat recent ca este deschisa spre o preluare, tranzactie care s-ar ridica la 1 miliard de lire.

LME ar urma sa ofere oportunitatea posibililor ofertanti pana pe 8 decembrie, a declarat un purtator de cuvant al companiei, care a fost contrazis, putin mai tarziu, sustinand ca termenul este ambitios si data ar putea fi amanata.

J.P Morgan, care deja detine 6,2 procente din LME, a refuzat sa comenteze, la fel ca si restul oficialilor companiilor implicate.

#JP Morgan achizitie actiuni Global MF, #JP Morgan actiuni Bursa Londoneza Metale , #Investitii