FOCUS: Turoperatorii nu mai reduc tarifele, dar pregatesc oferte speciale pentru bugetari

Marti, 11 Mai 2010, ora 10:07
1591 citiri
FOCUS: Turoperatorii nu mai reduc tarifele, dar pregatesc oferte speciale pentru bugetari

Operatorii din turism afirma ca nu mai pot scadea preturile pachetelor turistice pentru vacantele din vara, insa vor lansa oferte speciale pentru a nu pierde bugetarii ale caror salarii urmeaza sa fie reduse cu 25%, informeaza Mediafax.

"Nu mai putem face modificari de tarife in mijlocul sezonului, pentru ca am semnat deja contractele, insa incercam sa venim cu oferte speciale, ca sa nu pierdem dintre clienti bugetarii si pensionarii", a declarat agentiei MEDIAFAX prim-vicepresedintele ANAT, Alin Burcea.

El a mai spus ca majoritatea hotelurilor de doua si trei stele de pe Litoral pregatesc oferte speciale, de genul "stai sapte nopti si platesti cinci".

Potrivit lui Burcea, bugetarii reprezinta 25-30% din numarul total al clientilor agentiilor de turism.

"O sa incercam sa venim cu cat mai multe tipuri de oferte speciale. Nu vrem sa pierdem aceasta clientela", a afirmat el.

Si Dragos Raducan, secretarul general al Federatiei Patronatelor din Turism (FPTR), spune ca turoperatorii nu mai pot reduce tarifele, care au scazut deja cu circa 15% fata de anul trecut, iar singurele solutii sunt ofertele speciale.

"Va fi foarte afectat turismul extern. Sunt 1,4 milioane de bugetari, si o parte dintre ei vor renunta la vacantele din strainatate si le vor face in Romania. Va fi un pas inapoi pentru toata lumea. In niciun caz firmele din turism nu vor avea cresteri in acest an", a adaugat Raducan.

La randul sau, Josef Goschy, proprietarul lantului hotelier Unita exclude varianta reducerii de tarife.

"Tarifele nu le mai putem reduce, pentru ca le-am tot redus in ultimii doi ani. N-as putea sa spun acum ce-o sa fac. O sa vad", a afirmat el.

Pe de alta parte, Radu Enache, proprietarul lantului hotelier Continental, crede ca salariile bugetarilor nu vor fi diminuate, iar in cazul in care acest lucru se va intampla, totusi, nu va fi suficient.

"Cum vor fi luate aceste masuri de reducere a salariilor din punct de vedere tehnic? Am dubii foarte mari referitor la aceasta solutie si la eficienta ei. Ma astept la ce e mai rau, adica la cresteri de taxe si impozite", a spus Enache.

El estimeaza ca reducerea salariilor va fi o masura care va dura pentru a fi aplicata, iar la urmatoarea transa de imprumut pe care Romania o va solicita de la FMI, "se va umbla" la taxe, caz in care industria serviciilor va fi "superafectata".

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#tarife oferte bugetari Turoperatori , #stiri Josef Goschy